Українська правда

Криза підріже "Соколу" крила?

Сергей Шемшученко — 11 травня 2009, 21:01

Київський "Сокіл" через заборгованості по зарплаті та преміальних перед хокеїстами у міжсезоння може втратити усіх провідних гравців. Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

Нападник Віталій Лахматов (єдиний хокеїст "Сокола", хто в минулому сезоні відіграв за киян всі 74 матчі у відкритому чемпіонаті Росії) розпочав переговори із двома провідними швейцарськими командами.

Найкращий гравець "Сокола" 31-річний росіянин Вадим Авєркін має намір повернутися в рідне нижньогородське "Торпедо", яке виступає в КХЛ.

"Мій агент варіанти з командами вищої ліги Росії навіть не розглядає. Бачу себе, або в КХЛ, або у "Соколі". Із задоволенням залишився б у Києві, але зі мною ще за січень повністю не розрахувалися", - зізнався Авєркін.

Лави чемпіона України залишить ще один російський легіонер Роман Малов, інтерес до якого проявляє один клуб КХЛ. 31-річний форвард також розраховує пробитися в КХЛ, але не приховує бажання залишитися в "Соколі" за умови погашення заборгованості.

Зі стовідсотковою ймовірністю можна констатувати втрату "Соколом" нападника Віталія Донікі. Причина - у несумісності роботи з головним тренером Олександром Сеукандом.

"Коли тренер при всій команді незрозуміло за що називає мене брехуном хокею, а потім поза очі складає про мені негативну протекцію клубам КХЛ, які проявляли до мене інтерес, у будь-кого урветься терпець. За що?! Тепер під керівництвом Сеуканда грати не зможу, хоча я фактично є вихованцем Олександра Юрійовича в дорослому хокеї", - відверто заявив Доніка.

Окрім того, половиною гравців "Сокола" (серед яких Люткевич та Шафаренко) цікавляться клуби білоруської екстраліги, а 33-річного тафгая Андрія Срюбко наполегливо кличе до себе один клуб вищої ліги Росії.