Українська правда

Кен Хічкок: "У збірній Росії багато прекрасних гравців, про яких ми ніколи не чули"

Сергей Шемшученко — 20 травня 2008, 14:17

Головний тренер збірної Канади Кен Хічкок відзначив роль гравців "другого плану" у збірній Росії та їх заслугу у чемпіонстві.

"Мені здається, багато хто не розумє головного: крім звичайних героїв - Ковальчука, Овечкіна, Сьоміна - у цій команді багато прекрасних гравців, про яких ми ніколи не чули. А не чули просто тому, що вони грають у Росії. Причому усі вони класні майстри не тільки індивідуально, але й відмінно розуміють один одного. Коли граєш проти цієї команди, на тебе безупинно накочується одна хвиля за іншою. Ці хокеїсти не одержують тут такої ж поваги, як Овечкин із Сьоміним, через те, що тут їх ніхто не знає. Але саме вони, вважаю, і стали в російській перемозі вирішальним фактором.

У російської команди прекрасні тренери. Перед містером Биковим можу лише зняти капелюх. Адже навіть з боку видно, з якою відповідальністю і з якою пристрастю грала його збірна.

Чи можуть наступні 15 років пройти під прапором російського хокею? Ні. Тому що в нас завжди було, є і буде дуже багато прекрасних гравців. Усі ми добре знаємо, що головне мірило в міжнародному хокеї - це Олімпіади. Якщо мова про хокейні держави, про верховенство в усьому хокейному світі, говорити потрібно саме про Олімпіади. Так, у росіян теж не вистачало декількох зірок - наприклад, досить непоганого хлопця, що грає за "Детройт",- Павла Дацюка. Але точно так само не всіх кращих зібрали і ми. От коли усі зберуть усіх найсильніших на Олімпіаді - тоді і подивимося, хто дійсно номер один".

Кен Хічкок під час півфінального матчу проти збірної Швеції

Спорт-Експрес