Українська правда

ФХУ залучатиме молодих "легіонерів" до збірних

Сергей Шемшученко — 26 червня 2009, 16:07

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін зустрівся із батьками юних хокеїстів, які виступають закордоном.

На зустріч з керівником ФХУ прийшли батьки Дмитра Березіна (1992 р.н., воротар "Металург" Мг., чемпіон Росії), Володимира Ткачова (1993 р.н., нападник "АК Барс", чемпіон Росії), Дмитра Шпилевого (1993 р.н., нападник Канадської хокейної академії Winfild District MHA), Максима Шевчука (1994 р.н., нападник ХК "Гомель", чемпіон Білорусі), Владислава Куцевича (1994 р.н., нападник "АК Барс"), Філіппа Пангелова (1994 р.н., захисник "Салават Юлаєв", чемпіон Росії), Павла Падакіна (1994 р.н., нападник "Хімік" Вс., капітан команди) та Івана Підгурського (1995 р.н., нападник "АК Барс", чемпіон Росії).

Під час зустрічі Брезвін висловив зацікавленість у тому, щоб молоді гравці допомагали збірним командам України на чемпіонах світу, і пообіцяв вирішити проблемні питання, що можуть стати на заваді приїзду юних хокеїстів до табору збірних команд України.

Батьки юних хокеїстів відзначали, що, попри провідну роль українських гравців у грі своїх команд. "Наші діти перебувають на провідних ролях у своїх клубах, але попри це вони ніколи не стануть "своїми", - поділився своїми думками батько Дмитра Шпилевого.

"Ми - варяги і цим все сказано. Тому і відношення до нас буде не інакшим як до варягів, - додав батько Дмитра Березіна. - Нині в Росії багато своєї талановитої молоді і тренери юніорської збірної, зрозуміло, будуть надавати перевагу корінним росіянам".

На зустрічі батьки одностайно висловили патріотичне бажання своїх дітей захищати кольори збірних команд України. Більшість із них можуть бути заграні вже на найближчому юніорському чемпіонаті світу, який наприкінці березня відбудеться у Києві, повідомляє ФХУ.