Українська правда

Федотенко побував на прийомі у президента США

Сергей Шемшученко — 11 вересня 2009, 11:03

Українець Руслан Федотенко потрапив на прийом до президента США Барака Обами. Глава держави запросив до Білого дому хокейну команду-чемпіона "Піттсбург Пінгвінз", за яку грає тридцятирічний український нападник.

"Піттсбург Пінгвінз" виграли цього року престижний у світовому хокеї Кубок Стенлі. Команда здобула перемогу у фінальній серії матчів над "Детройтом".

Президент США привітав хокеїстів із блискучою грою, із заслуженою перемогою та подякував тренеру за чудову команду, передає "Укрінформ".

"Щоб виграти такий кубок, треба принести неабиякі жертви. Для цього необхідна група гравців, які можуть вистояти попри поранення, біль і невдачі. Однак, понад усе, необхідна справжня команда, яка міцно тримається разом, адже ніхто сам не може виграти Кубок Стенлі", - наголосив глава держави.

Гравці "Піттсбург Пінгвінз" принесли свій трофей до Білого дому, аби показати його президентові і, навіть, дати потримати його в руках. Команда підготувала Бараку Обамі подарунок - 44-й президент отримав від хокеїстів светр з емблемами команди та написом "Обама 44".