Українська правда

Федотенко: "Піттсбургу" треба грати у командний хокей

Сергей Шемшученко — 12 червня 2009, 09:39

Піттсбурзькі "пінгвіни", які ведуть боротьбу за кубок Стенлі проти "Детройта", у сьомому матчі фінальної серії мають зіграти у командний хокей. Про це заявив український нападник "Пітсбурга" Руслан Федотенко

"Ми намагалися не порушувати правила і не заробляти вилучень. Тому за два з половиною періоди судді "Піттсбург" жодного разу не покарали. Вилучення у минулій грі створили нам багато проблем. "Детройт" ефективно реалізує зайвого, і ми намагалися не дати їм сьогодні такої можливості, граючи дисциплінованіше. Нам не можна вилучатися", - заявив вихованець київського хокею.

На думку Федотенка, у шостому матчі добре грав Осгуд. "Відмінний шанс був у мене після прекрасної передачі Жені Малкіна. Але воротар виявився на місці. У наступний раз потрібно буде послати шайбу вище", - розповів Руслан.

"У сьомому матчі треба грати в наш хокей. Якщо ми знову почнемо возити шайбу в поодинці, то поразка гарантована. Повториться історія п'ятого матчу. Ми повинні грати в командний хокей, яким і славен "Піттсбург". Тоді удача не має від нас відвернутися", - цитує Федотенка "Спорт-Экспресс".