Українська правда

Чемпіонат світу. Дивізіон 1B. Україна здобула легку перемогу над Нідерландами

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2009, 20:00

Національна збірна Україна з хокею продовжила свою переможну серію з командою Нідерландів. До цього в активі українців було чотири перемоги у чотирьох матчах. Тепер от п'ята.

"Синьо-жовті" як фаворити впевнено почали поєдинок і, втративши декілька шансів, на шістій хвилині відкрили рахунок. Відзначився точним кидком Тимченко, а допомогли йому це зробити Харченко та Гунько. Українці продовжували володіти ініціативою, але більше пробити голкіпера Нідерландів у першому періоді не змогли. А могли зробити це двічі або тричі, коли грали у більшості.

Другий період став для України найрезультативнішим у матчі. Спочатку на 32 хвилині капітан команди Климентьєв використав більшість, закинувши шайбу у верхній кут суперників після рикошету (результативною передачею відзначився Наваренко). Через три хвилини вже Шафаренко у рівних складах провів третю шайбу (передачі на рахунку Д'яченка та Побєдоносцева). Нідерланди у ці хвилини виглядали приреченими. Про що свідчить і гол українців у меншості. Литвиненко та Срюбко спіймали суперників на контратаці, і останній переправив шайбу у сітку.

На шостій хвилині третього періоду "синьо-жовті" відзначилися вп'яте. Вдруге у матчі більшість використав Шафаренко з передач Благого та Цируля. Зберегти свої ворота "сухими" Україна не змогла. На 48 хвилині Варламова арбітри вилучили на 5+20 хвилин і саме у цей відрізок Нідерланди закинули свою єдину шайбу. Шаафсма добре зіграв на п'ятачку і "розмочив" Карпенка. З рахунком 5:1 поєдинок і завершився, а Карпенка, незважаючи на пропущену шайбу, визнали найкращим гравцем матчу.

У вівторок, 14 квітня, Україні протистоятимуть господарі Чемпіонату збірна Польщі. Матч розпочнеться о 21.00 за київським часом, текстову он-лайн трансляцію якого Ви зможете побачити на сайті "Чемпіон".

Україна - Нідерланди 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

1:0 - 5:52 Тимченко (Харченко, Гунько)

2:0 - 31:16 Климентьєв (Наваренко) ГБ

3:0 - 34:06 Шафаренко (Д'яченко, Побєдоносцев)

4:0 - 36:55 Срюбко (Литвиненко) ГМ

5:0 - 45:45 Шафаренко (Благий, Цируль)

5:1 - 48:14 - Шаафсма (ван Шаген, Кортуіс) ГБ

Воротарі: Карпенко (60.00) - Гроеневельд (60.00)