Українська правда

Чемпіонат світу. Дивізіон 1B. Україна програла італійцям і залишилася у першому дивізіоні

Сергей Шемшученко — 17 квітня 2009, 20:50

Хто переміг би у цьому поєдинку, той і розпочав би наступний рік в елітному дивізіоні Чемпіонату світу з хокею. І цією командою стала збірна Італії, яка завдяки двом голам перемогла українців. І це незважаючи на тотальну перевагу "жовто-синіх" на льодовій арені у Торуні.

Українців підвела реалізація більшості. Двічі граючи у більшості 5 проти 3, підопічні Сеуканда не змогли закинути шайбу. До небезпечних моментів справа не доходила іноді. Італійці заробили більше 50 хвилин штрафу, але чудово побудована гра в обороні не давала українцям використати ці шанси. Схоже, що італійське футбольне "катеначчо" переходить на хокей.

Перші дві свої більшості не використала й Італія. А от на третій уже на 14 секунді рахунок став відкритим. Рамосер переправив шайбу в сітку. Гравці України намагалися доказати арбітру, що була небезпечна гра з боку автора голу, але це ні до чого не призвело.

У третьому періоді італійці нав'язували українцям гру біля бортів, що забирало сили. Нічого особливо небезпечного українці й не створили. Були моменти у Шахрайчука та Варламова, але одному не щастило, а інший не міг влучити по шайбі. А за дві хвилини до кінця зустрічі "жовто-сині" зняли голкіпера і відразу пропустили другу шайбу. На тому гру й завершили. Італія переходить в елітний дивізіон, а Україна - ще на рік у першому....

Італія - Україна 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

1:0 - 34:01 Рамосер (Страццабоско) більш

2:0 - 58:36 Фонтаніве (Хелфер) у пусті ворота