Українська правда

Знекровлена "Баварія" їде на "Камп Ноу"

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2009, 11:48

Перед початком матчу більшість фахівців сходяться на тому, що пара "Барселона" - "Баварія" чи не найцікавіша серед чвертьфіналістів, адже зустрічаються "найзабивніші" команди поточного розіграшу Ліги чемпіонів, а отже напад для суперників головніший за захист. Обидві команди забили по 24 голи, щоправда рівно половину німці відвантажили у ворота бідолашного португальського "Спортинга" у 1/8 фіналу.

Щодо пропущених голів, то тут іспанці набагато випередили своїх конкурентів, пропустивши 11 разів і не закінчивши жодного матчу з цифрою 0 у графі "пропущені". "Баварія" пропустила всього 5, проте це не має вводити в оману, адже в останньому турі від "Вольфсбурга" команда пропустила рівно стільки ж, що схиляє до думки, що надійність оборонних редутів у обох суперників гірша, ніж націленість на чужі ворота.

До того ж гості мають серйозні проблеми зі складом, і зокрема, у захисті - Лусіо травмувався, а Ван Бейтен через сімейні обставини змушений був виїхати до Бельгії. Крім того, матч пропустить Клозе, який отримав травму ще в середині березня і не гратиме як мінімум ще пару тижнів.

Натомість у "Барси" відновилися майже всі - і Яя Туре, і Іньєста, і Пуйоль, І Глєб. У лазареті лишилися тільки Абідаль і Габі Міліто, але аргентинець вже давно не грає і навряд чи Гвардіола на нього розраховував.

Букмекери віддають беззаперечну перевагу каталонцям, по-перше, вони фаворит всього турніру, по-друге, виграти на "Камп Ноу" майже нереально (перемога "Шахтаря" - виняток, адже тоді грав дубль "Барси"). У William Hill просто на перемогу "Барселони" ставки приймають з коефіцієнтом 1,44, на "Баварію" - 8,4, нічия принесе виграш з коефіцієнтом 4,00.

Стартові склади за версією "Чемпіона":

Барселона: Вальдес, Алвес, Піке, Маркес, Пуйоль, Хаві, Іньєста, Туре, Мессі, Анрі, Ето'О.

Баварія: Резінг, Лам, Лель, Брено, Де Мічеліс, Зе Роберто, Ван Боммель, Швайнштайгер, Рібері, Подольскі, Тоні.