Українська правда

Зідан назвав Джеррарда найкращим гравцем світу

Сергей Шемшученко — 16 березня 2009, 10:10

Відомий французький півзахисник Зінедін Зідан вважає, що Стівен Джеррард є наразі найкращим гравцем світу.

Зідан, який приводив збірну Франції до перемог на ЧМ-1998 і Євро-2000, вважає, що Стіві Джі приносить команді помітно більше користі, ніж розрекламовані Кріштіану Роналду і Ліонель Мессі, пише Eurosport.ru.

"Журналісти приділяють Джеррарду значно менше уваги, чим Роналду і Мессі. Але я вважаю, що саме Стівен - кращий футболіст світу, - заявив Зідан . - Якщо з якихось причинах його немає на полі, то це відбивається на всій команді".

"Коли ми перемагали в першості Іспанії і Лізі чемпіонів разом з "Реалом", я говорив, що найважливішою ланкою команди був Клод Макелеле, - говорить легендарний француз. - І це не тільки моя думка. Фігу і Рауль погоджувалися зі мною. Те ж саме можу сказати і про роль Джеррарда в "Ліверпулі".

"Він завжди може віддати тонкий пас, виводить партнерів на ударні позиції і забиває сам. Але це не головне. Найважливішим є те, що Стівен надає партнерам упевненість у своїх силах. Цьому не можна навчитися, оскільки подібні якості в людині або є, або їх ніколи не буде", - додає Зідан, який коли був гравцем тричі визнавався кращим футболістом світу.

newsru.ua