Українська правда

Жіноча молодіжна збірна України вирушила до Болгарії, де братиме участь у відборі до Євро-2009

Сергей Шемшученко — 23 вересня 2008, 15:35

У середу, 24 вересня, молодіжна жіноча збірна України вирушає до Болгарії, де стартує у кваліфікації Євро-2009 (WU-19). На першому відбірному етапі підопічні Олександра Масальського потрапили до 11-ї групи. Окрім господарок, вони зустрінуться з командами Італії та Естонії.

Золота десятка


Одноосібні фаворити балканського турніру − італійки, з якими наша збірна вже зустрічалася п’ять місяців тому, в еліт-раунді Євро-2008 (WU-19). Представниці Апеннін, що тоді взяли гору − 4:0, нині протистоятимуть «синьо-жовтим» у ранзі діючих чемпіонок континенту. Відразу десять футболісток, що вони вибороли "золото" у Франції, візьмуть участь у поточній кампанії. У тому числі − захисник Алісіа Парісі, чий влучний постріл з 11-метрової позначки дозволив Скуадрі Адзуррі з рахунком 1:0 подолати у фіналі європейської першості Норвегію.

Корисний досвід

"Квітневий двобій з італійками був дуже корисним для нас − навіть попри поразку. Ми відчули справжню силу суперниць, знаємо, на що вони здатні, отже маємо змогу належним чином підготуватись до нової зустрічі, − каже наставник української збірної. − Не думаю, що наші дівчата, які грали у минулому відборі, занадто нервуватимуть, і другого провалу, сподіваюся, не буде. У будь-якому випадку налаштовуємося вирішити турнірну задачу ще у перших двох турах, адже просто зобов'язані перемагати болгарок з естонками".

Оновлений склад

Важкі погодні умови певною мірою завадили "синьо-жовтим" зробити максимально насиченим чотириденний збір, що передував відльоту на Балкани. Наша команда здебільшого працювала над тактикою та стандартними положеннями. За словами Масальського, у його розпорядження прибули усі найсильніші кандидатки. У порівнянні з минулим циклом, склад оновився відсотків на шістдесят. "Мені поки важко відповісти, чи ця збірна сильніша за минулорічну. У нас − нові воротарі, нова задня ланка… Якісь паралелі можна буде проводити лише після низки офіційних матчів", − зауважує тренер.

Шлях до Білорусі


На першому кваліфікаційному етапі Євро-2009 (WU-19) 44 команди-учасниці розбиті на 11 квартетів. По дві найсильніші представниці від кожної групи, а також один володар третього місця з найкращими показниками у поєдинках проти лідерів потраплять до елітного раунду. Далі 23 щасливчики, приєднавшись до Німеччини, яка посідає першу сходинку в європейському рейтинг-листі, утворять 6 груп, переможці яких разом із найкращою другою збірною кваліфікуються до фінальної частини. Матчі еліт-раунду пройдуть з 23 по 28 квітня. Вирішальні баталії влітку прийматиме Білорусь.

Календар матчів у 11-й відбірній групі Євро-2009 (WU-19)


25 вересня. Італія − Естонія, Україна − Болгарія

27 вересня. Україна − Естонія, Болгарія − Італія

30 вересня. Італія − Україна, Естонія − Болгарія

Склад збірної України

Воротарі: Ніла Рогачова ("Нафтохімік" Івано-Франківськ), Вікторія Сагайдачна ("Планета" Київ);

захисники: Маргарита Кошудько ("Родина" Костопіль), Ірина Кучеренко, Світлана Хижняк (обидві − "Донеччанка"), Інна Чистякова ("Южанка" Херсон);

півзахисники: Ольга Авдєєва ("Донеччанка"), Ольга Басанська,Таїсія Нестеренко (обидві − "Житлобуд" Харків), Галина Гудимова ("Родина"), Марія Душеїна, Тетяна Романенко (обидві − "Южанка"), Аліна Свергун ("Ятрань" Умань), Карина Сорокіна ("Київ");

форварди: Валерія Альошичева ("Донеччанка"), Юлія Гнидюк ("Нафтохімік"), Олена Городецька ("Легенда"), Юлія Стець ("Ятрань").

ffu.org.ua