Українська правда

Збірна України (U-21) перемогла молодіжний склад "Динамо" і програла аматорам

Сергей Шемшученко — 6 вересня 2008, 11:40

У рамках підготовки до завершального матчу відбіркового турніру Євро-2009 проти збірної Чехії, який відбудеться 9-го вересня, молодіжна збірна України в п'ятницю на базі в Конча-Заспі різними складами провела два товариських матчі. Першим суперником команди Павла Яковенка стала аматорська команда "Світанок". "Збірники" вже на 5-й хвилині відкрили рахунок. Але перевагу втримували недовго. Буквально через кілька хвилин Рудюк зміг зрівняти рахунок, але відразу Кравець вивів свою команду вперед – побачивши, що захисники суперника залишили його без нагляду, Артем витримав паузу і відправив м'яча точно за призначенням. А на 30-й хвилині першого тайму Фомін зміцнив перевагу "молодіжки", оформивши "дубль". Відзначимо, що в цьому матчі у воротах дебютував голкіпер ФК "Львова" Радь, а у зв'язку з браком польових гравців Павло Яковенко вдався до допомоги динамівців з молодіжного складу команди (Сокуренка і Адаменка).

Коли здавалося, що гра зроблена і питання про переможця зняте, "Світанок" підніс справжній сюрприз. Після перерви збірна розслабилася, а аматори довели, що не святі горщики ліплять. Протягом 15 хвилин вони змогли не тільки зрівняти рахунок, але й вийти вперед! Дублем відзначився Барабаш (55-а і 65-а хвилини), а між його точними ударами "автограф" у воротах Рибки залишив Демченко. За час, що залишився до кінця матчу, команда Павла Яковенка намагалася хоча б зрівняти рахунок, але зробити цього не вдалося. От так аматори провчили професіоналів! Очевидно, тренерам національної команди Олексію Михайличенку і Михайлу Михайлову, які спостерігали за поєдинком, мало сподобалося побачене.

Збірна України (U-21) - "Світанок" 3:4 (3:1)

Збірна України (U-21): Радь (Рибка, 46), Бідловський, Дедечко, Ярошенко, Чичиков, Сокуренко, Євсеєв, Адаменко, Морозюк, Фомін (Менжега, 75), Кравець.

Голи: Фомін (5, 30), Кравець (14) – Рудюк (12), Барабаш (55, 65), Демченко (60).

У вечірньому матчі збірній протистояв сильніший суперник – молодіжний склад київського "Динамо". Слід зазначити, що й команда Павла Яковенка була значно серйознішою. Очевидно, в цьому матчі Яковенко задіював тих футболістів, на яких розраховує у відбірковому матчі проти чехів. Цього разу "збірники" обійшлися без сюрпризів і достатньо впевнено обіграли динамівців. Команда Володимира Мунтяна змогла чинити опір тільки на перших хвилинах. На гол Лисенка з пенальті, на початку зустрічі відповів Білала. Але, як виявилося пізніше, це був день Олександра Гладкого! Спершу на 25-й хвилині після удару Яковенка він вдало добив м'яча в сітку, ще через десять хвилин сам пройшов майже весь захист динамівців і без перешкод відправив м'яча у ворота Загладька. А ближче до кінця матчу Гладкий вийшов віч-на-віч із динамівським воротарем і не залишив йому шансів. Хет-трик! До цього часу рахунок уже був 4:1. Ще один гол на свій рахунок записав Яковенко, удар якого цього разу вийшов точним із першого разу. Незважаючи на велику кількість замін у складі "Динамо", хід гри не змінився. Все, що вдалося зробити динамівцям, – відіграти один гол на останній хвилині зустрічі. Таким чином, 5:2 – велика перемога команди Павла Яковенка. Сподіватимемося, з чехами вийде розправитися так само легко.

Збірна України (U-21) - "Динамо" (молодіжний склад) 5:2 (3:1)

Збірна України (U-21): Шуст, Допілка, Євсеєв, Федорів (Дедечко, 46), Коротецький, Степаненко, Яковенко, Пашаєв, Олійник, Лисенко, Гладкий.

"Динамо" (молодіжний склад): Загладько, Сахневич (Черемисин, 65), Козлов (Менжега, 65), Пінчук, Макаренко (Поліщук, 60), Чаус, Прилєпов (Сокуренко, 65), Білала, Кругляк, Фаркаш, Малин (Гаєвський, 70).

Голи: Лисенко (4, з пен.), Гладкий (25, 35, 86), Яковенко (55) – Білала (9) ? (90)

fcdynamo.kiev.ua