Українська правда

Західні ЗМІ: Довкола Євро-2012 багато спекуляцій

Сергей Шемшученко — 3 липня 2008, 14:58

Журналісти британського видання Tribalfootball звертають увагу, що довкола проблем України та Польщі із підготовкою до Євро-2012 забагато спекуляцій.

"Після Євро 2008, що прийшло й пішло, УЄФА звертає свою увагу спекуляції довкола Євро-2012 у Польщі та Україні. Нібито східноєвропейські господарі можуть втратити турнір 2012 року, якщо спорудження необхідних конструкцій затримається".

Журналісти оцінюють поїздку Палатні у Польщу та Україну як "дослідницьку", адже чиновникам з УЄФА ситуація в обох країнах відома більше з преси.

Видання називає момент візиту "ключовим" для обох країн, оскільки "обидві країни прагнуть лишити в стороні побоювання, що вони неспроможні ліквідувати відверті провали у спортивній та громадській інфраструктурі, зокрема стадіонах, дорогах, аеропортах та готелях".

Причиною чисельних спекуляцій у ЗМІ журналісти називають "реальні проблеми" у Польщі та Україні. На думку видання, Платіні відверто лукавив, кажучи, що УЄФА не розглядає запасних варіантів. "Адже сам Платіні говорить, що в разі неготовності Польщі та України УЄФА спроможна знайти нового господаря чемпіонату Європи 2012 року".