Українська правда

Загибель футболіста у Боярці розслідуватиме прокуратура

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2009, 15:11

Прокуратура почала розслідування обставин загибелі воротаря "Зеніта" з Боярки Дениса Новікова під час матчу проти ФК "Вишневе" (чемпіонат Київської області).

Нагадаємо, на 16-й хвилині поєдинку він зіткнувся з нападником гостей і через удар коліном у скроню, який спричинив за собою крововилив у мозок, помер.

Міліція ретельно перевірила всі обставини, пов'язані з проведенням того матчу, і передала справу у прокуратуру.

"Грали ж не дворові команди, тому протягом гри там повинна була чергуватиме "швидка" і міліція", - говорить Микола Жукович, начальник прес-служби ГУ МВС Київської області.

"Але нічого цього не було. Спочатку взагалі подумали, що він подавився жуйкою. Витягли її з рота, але це не допомогло. І тільки тоді взялися викликати медиків по телефону. А адже поки вони доїхали, дорогоцінний час йшов".

"Відповідно до регламенту, на матчах такого рівня повинні бути присутнім лікар і міліція. Вони і були на стадіоні в Боярці", - стверджує Олександр Тютюн, керівник Федерації футболу Київської області, яка несла відповідальність за проведення того двобою.

"Ну а медики "швидкої" зробили все , що могли. Перша машина приїхала за 7 хвилин, друга за 20. Але, на жаль, удар прийшовся у найвразливішу точку скроні. Врятувати його було неможливо", - додав Тютюн у коментарі "Газете по-киевски".