Українська правда

З Україною голландці гратимуть послабленим складом

Сергей Шемшученко — 23 травня 2008, 14:36

Суботнім спарингом зі збірною України команда Марко ван Бастена розпочне останній етап підготовки до Євро-2008, причому багато гравців ще не забезпечили собі місце в заявці з 23 чоловік на фінальну стадію турніру.

Команда Марко ван Бастена буде приймати збірну України в Роттердамі на стадіоні "Де Куйп" у першому з трьох товариських матчів напередодні чемпіонату Європи. Очікується, що після цієї гри відразу три футболісти залишать розташування жовтогарячих - воротар, захисник і хавбек. До 28 травня ван Бастену необхідно остаточно визначитися з тим, хто поїде в Австрію і Швейцарію.

"Хотілося б оголосити остаточну заявку вже на вихідних, але в зв'язку з рядом обставин нам потрібно бути дуже обережними", - сказав тренер голландців.

Разом з тим, не усі футболісти збірної Нідерландів залишили лазарет - дотепер травмований Робін ван Персі (стегно) і Маріо Мельхіот (пах). У дуелі з українцями навряд чи візьмуть участь Рууд ван Ністелрой, Арьєн Роббен і Ян Веннегоор оф Хесселінк, оскільки всі троє приєднаються до команди лише в п'ятницю. У понеділок приїдуть Уеслі Снейдер і Едвін ван дер Сар.

У заявку на Євро-2008 точно не потрапить один із двох кіперів - Хенк Тіммер або Сандер Босхкер. Виявиться за бортом команди й один захисник - очікується, що відчеплять Мельхіота, Халіда Булахруза або Андре Ойера. "Мені не потрібні всі троє одночасно, тому один з них змушений буде залишитися вдома, - пояснив ван Бастен.

"Сподіваюся, кожний із трьох захисників буде в гарній формі, що допоможе нам зробити правильний вибір". Якщо Мельхіот набере оптимальні кондиції, то, швидше за все, удома залишиться Булахруз.

За три місця в середній лінії боротьбу поведуть Найджел де Йонг, Демі де Зеув, Денні Ландзаат і Орландо Енгелаар. Стало бути, ван Бастену прийдеться поламати голову в ході дуелі з українцями. "Це перша серйозна перевірка, - говорить наставник голландців.

"Ми будемо експериментувати напередодні чемпіонату Європи. Гра і результат також дуже важливі, але вони не будуть мати визначального значення".

УЄФА