Українська правда

Юрія Сьомін: Овчинніков має право тренувати команди найвищого рівня

Сергей Шемшученко — 6 грудня 2008, 10:08

В Юрія Сьоміна, під керівництвом якого пройшла вся воротарська кар'єра Сєргєя Овчиннікова в "Локомотиві" і який запросив його своїм помічником в київське "Динамо", немає сумнівів, що цей фахівець готовий до самостійної роботи.

"У контракті Овчиннікова, наскільки мені відомо, було обумовлено, що під час отримання серйозної пропозиції клуб його відпустить, а тому президент київського "Динамо" Ігор Суркіс дав добро на його перехід до "Кубані", - сказав Сьомін.

"Мені незрозуміла виникла на рівному місці свистопляска довкола відсутності у Сєргєя тренерської ліцензії Pro, а також сумніву з приводу правомірності його ліцензування, як тренера, в Україні", - додав коуч "Динамо".

"Будь-який тренер має право отримати ліцензію в тій країні, в якій працює. Овчинніков пройшов те ж саме навчання, що і в Росії, ліцензоване УЄФА, і днями отримає категорію А. З цією категорією він має право почати самостійну роботу з командою високого рівня за умови вступу на курси для привласнення категорії Pro, що він і має намір зробити. Із цього приводу "Динамо" навіть зробило спеціальний запит в УЄФА і отримало позитивну відповідь. Кому цікаво, може ознайомитися з цим документом в київському клубі", - додав Юрій Сьомін.

Спорт-Экспресс