Українська правда

Юрій Сьомін: "Напевно, не вистачало свіжості"

Сергей Шемшученко — 1 жовтня 2008, 08:26

Після поєдинку з "Фенербахче", який закінчився нульовою нічиєю, головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін залишився задоволений як результатом, так і діями своїх підопічних. Про що поділився з журналістами у рамках післяматчевої прес-конференції.

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Ви не пошкодували, що у другому таймі випустили Шацьких?


- Після першого тайму напрошувалася заміна Бангура. Хотілося прискорення гри, кращих контратакуючих дій. Був один дуже хороший епізод, коли Максим зобов'язаний був віддавати пас Алієву, але не вдалося. Я ні про що не шкодую, оскільки Шацьких також потрібна ігрова практика, як і решті резервістів. Тим більше, у кінці гри ми підсіли – позначилося важке поле.

- Сьогодні "Динамо" набрало одне очко або втратило два?

- Звичайно, здобули. Якщо додається одне очко – це завжди здобуття. Ми продовжуємо боротьбу за вихід у наступний раунд і нічия на виїзді – позитивний результат для нас.

- Що вам снилося перед грою?


- Снилося, що буде дуже важка гра. Вона такою і була.

- Чи здивувала вас розбалансована гра "Фенербахче"?


- Я б так категорично не говорив. Сьогодні "Фенербахче" достатньо сильно грало, відчувався тиск на наші ворота. Але, на мій погляд, наші гравці створили для них багато проблем, при цьому блискуче відігравши в обороні.

- Сьогодні одному форварду – будь то Бангура або Шацьких – було важко наодинці на вістрі атаки. Можливо, варто їх випустити у парі в наступних матчах?

- Можливо, якщо вони будуть готові до цих матчів.

- В останні двадцять хвилин команда явно підсіла. Чи тільки важке поле є причиною?

- У нас був достатньо складний графік. Цілком можливо, позначилися ті ігри, які були проведені раніше. Можливо, не вистачило одного дня для відновлення. Але я дуже вдячний гравцям, що вони грали з повною самовіддачею, вели боротьбу в кожному епізоді. Напевно, не вистачало свіжості – у цьому я з вами згоден.

- Як боротися з необов'язковими жовтими картками, які сьогодні отримали Алієв і Богуш?

- У Богуша чисто ігрове попередження. В Алієва ситуація інша. Це емоції гравця, і з ним відбудеться серйозна розмова на цю тему.

- Штрафуватимете?

- Що ви всі норовите штрафувати гравців. Ви думаєте, штрафи допомагають?

- Що з Ель-Каддурі? Чи планувалася його заміна по ходу матчу, коли б не травма? Все ж таки, проти опонентів він діяв достатньо грубо.


- Ми наперед планували, що у будь-якому випадку хвилин за п'ятнадцять до кінця матчу змінимо Бадра. Ми у перерві йому нагадали, що у нього є жовта картка, щоб він грав обережніше. Втім, на мій погляд, Каддурі грав не грубо, а достатньо різко, на випередження і в м'яч. Претензій до нього у мене не може бути.

Пошкодження, на мій погляд, у Бадра достатньо серйозне. Втім, тільки завтра дізнаємося від лікарів точний вердикт.

fcdynamo.kiev.ua