Українська правда

Юнацькі збірні розпочинають боротьбу за право поїхати на Євро-2009 в Україну

Сергей Шемшученко — 12 травня 2009, 18:04

У вівторок, 12 травня, матчем між юнацькими збірними Угорщини та Австрії у сербському Таванкуті стартує другий етап кваліфікації Євро-2009 (U-19), фінальну частину якого з 21 липня по 2 серпня вперше прийматимуть українські міста - Донецьк та Маріуполь.

За вакантні путівки до нашої країни змагатимуться 28 команд, які поділені на сім квартетів. Лише їх найкращі представники отримають шанс продовжити боротьбу. Першими у бій вступають збірні 1-ї групи, завершиться ж відбірна кампанія 10 червня, коли на бельгійських полях фінішує турнір у групі 4. Вочевидь, саме тоді й буде остаточно сформована обойма фіналістів континентальної першості.

Варто відзначити, що влітку українські вболівальники не матимуть змогу наочно спостерігати за грою щонайменше двох збірних, котрі зазвичай вважаються фаворитами футбольних змагань. Спочатку зійшов з дистанції фіналіст минулорічного чемпіонату - Італія, а потім примхливий жереб звів в 7-й групі чинного володаря титулу Німеччину та Іспанію - 5-кратного переможця європейських турнірів 19-річних.

Жеребкування фінальної частини Євро-2009 пройде в донецькому готелі "Донбас Палас". Матчі прийматимуть чотири арени: РСК "Олімпійський" і "Металург" у Донецьку, "Іллічівець" та "Західний" у Маріуполі. Вісім учасників будуть розбиті на два квартети, в яких з 21 по 27 липня в одноколовому турнірі визначиться четвірка найкращих. 30 липня відбудуться півфінали, а 2 серпня на РСК "Олімпійський" пройде вирішальна гра. Дев'ять із 15-ти поєдинків покаже канал Eurosport, більшість яких - у прямому ефірі.

Євро-2009 (U-19). Відбірний еліт-раунд
Група 1 (12 - 17 травня). Сербія, Угорщина, Фінляндія, Австрія.
Група 2 (4 - 9 червня). Словенія, Росія, Нідерланди, Білорусь.
Група 3 (23 - 28 травня). Португалія, Туреччина, Греція, Данія.
Група 4 (5 - 10 червня). Бельгія, Швейцарія, Ірландія, Швеція.
Група 5 (18 - 23 травня). Франція, Румунія, Норвегія, Латвія.
Група 6 (27 травня - 1 червня). Англія, Шотландія. Словаччина, Боснія і Герцеговина.
Група 7 (21 - 26 травня). Естонія, Німеччина, Іспанія, Чехія

ffu.org.ua