Українська правда

Ю. Сьомін: "Дуже добре, що вдалося виграти"

Сергей Шемшученко — 24 серпня 2008, 07:52

"Арсенал" - "Динамо", післяматчева прес-конференція.

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

-Дуже добре, що вдалося виграти. Перед цією грою ми мали серйозні проблеми, оскільки всіх гравців вдалося зібрати буквально за добу до матчу. Після матчів за національні збірні є певний психологічний спад у грі футболістів. Я вдячний гравцям, що вони серйозно віднеслися до поєдинку, але також є і претензії до них: реалізація моментів, м'яко кажучи, залишається бажати кращого.

-Достатньо довго за межами поля розминався Морозюк. Планували його вихід раніше?

-Ми хотіли на правому фланзі налагодити атакуючі дії, але, коли повели в рахунку в два м'ячі, вирішили залишити все, як було.

-Хто в тренерському штабі відповідає за дотримання ліміту легіонерів на полі?

-У мене є блокнот, в якому записаний наш склад. Якщо забуваю, я завжди можу подивитися в цей блокнот.

-Як ви оцінюєте гру Станіслава Богуша на воротах?

- Станіслав грає впевнено - і це найголовніше. На даний момент у нас є два воротарі, які готові грати в основному складі, - це Шовковській і він. Тому задіюватимемо обох воротарів.

-Ви можете якось вплинути на психіку Алієва? У Полтаві посварився з партнером по команді - Бангура, сьогодні - з гравцем суперника Євсєєвим.

-Це добре, що Саша емоційний. Навпаки, я вітаю це.

-Так недовго і до червоної картки догратися.

-У сьогоднішньому матчі він не заслуговував видалення, оскільки в тому епізоді, про який зараз мова, бив його суперник, а не навпаки.

Олександр Заваров, головний тренер "Арсеналу":

-Грою своїх хлопців я залишився задоволений, не дивлячись на те, що в сьогоднішньому поєдинку не змогли взяти участь наші орендовані гравці. Молодь, яка сьогодні вийшла на поле, показала, що при нормальному настрої і нормальному відношенні до них вони можуть рости. Результат для нас не дуже важливий, а ось по грі ми виглядали гідно.

-Лисенко і Олейника не вистачало команді?

-Не тільки їх. Також сьогодні не грав Мандзюк. Три гравці, які відіграли всі попередні матчі. Думаю, якщо гравці йдуть в оренду, то вони повинні грати, оскільки ми платимо їм зарплату. Але, нічого не поробиш.

-Прокоментуйте ситуацію зі Шмаковим?

-Я з ним розмовляв кілька разів. У підсумку цих бесід сказав йому лише одне: якщо будеш сильніше за тих, хто зараз грає на "твоїй" позиції, потраплятимеш в склад. Але Шмаков, мабуть, порахував, що він не готовий до конкуренції і ухвалив рішення покинути "Арсенал".

-Здалося, що в дебюті матчу "Арсенал" побоювався "Динамо".

-Можу сказати, що я не намагався нагнітати обстановку в команді напередодні матчу з "Динамо". До цієї гри ми готувалися в звичайному режимі, спокійно працювали. У нас дійсно не вдався початок зустрічі, але хлопці, які сьогодні вийшли на поле, повністю витримали фізичні навантаження і виконали план на гру. А коли б не гол Гіоане, то, думаю, "Динамо" понервувало б в кінцівці матчу.

- Де "Арсенал" проводитиме свої домашні матчі?

- До кінця року - на "Динамо". Добре, що клуб динамівців йде нам назустріч.

fcdynamo.kiev.ua