Українська правда

Євро-2012. У Донецької і Харківської області "червоні" картки

Сергей Шемшученко — 1 серпня 2008, 17:59

У Донецькій і Харківській областях одна із найгірших ситуацій зі кількістю п'яти і чотиризіркових готелів, готових прийняти гостей Євро 2012. Як передає "Ура-Інформ Донбас", про це повідомив перший заступник міністра культури і туризму Владислав Корнієнко.

"На жаль, Донецьк і Харків мають червоний колір по 5-ти і 4-м зірках", - відзначив Корнієнко.

При цьому він підкреслив, що Польща на сьогоднішній день знаходиться "у більш вигідному світлі".

Відповідно до вимог УЄФА, за словами замгубернатора Донецької області Сергія Дергунова, потреба готельних номерів класу 5-ти зірок складає 2,5 тис., дефіцит - 1,5 тис. номерів.

"На мій погляд, цей дефіцит не переборний, тому що навіть якщо інвестор ці гроші вкладе (будівництво готелів - ред.), то подальша їхня експлуатація після завершення чемпіонату під сумнівом", - відзначив Дергунов.

При цьому він підкреслив, що в регіоні існує профіцит номерів у чотиризіркових готелях. "У нас є можливість селити (функціонерів і уболівальників - ред.) у чотиризіркових готелях. Дефіцит 5-різкових готелів може бути перекритий за рахунок профіцита чотиризіркових", - підкреслив зам. голови ОДА.

Крім того, за його словами, є альтернативні види розміщення "у виді розміщення в рекреаційних зонах області - це профілакторії, бази відпочинку, санаторії і так далі".

www.terrikon.dn.ua