Українська правда

Євген Селезньов: "Арсенал" зіграє у відкритий, агресивний футбол

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2008, 19:11

"Шахтар" веде підготовку до поєдинку 8 туру чемпіонату країни проти київського "Арсеналу", який відбудеться в столиці України 21 вересня. Своїми думками про майбутнього суперника поділився нападник "гірників" Євген Селезньов, який у минулому сезоні захищав кольори "канонірів".

- Женю, після перемоги в Лізі чемпіонів, чого ти чекаєш від зустрічі з київським "Арсеналом" у чемпіонаті?

- Як і зазвичай, на нас чекає дуже важка гра. Насамперед, я чекаю красивих і результативних дій від "Шахтаря" і відкритого футболу від "канонірів".

- Вважаєш, якраз таким і буде малюнок матчу?

- Я в цьому не сумніваюся. Коли я виступав за "Арсенал" і наша команда виходила на поле проти "Шахтаря", ніхто і ніколи не ставив завдання сидіти в обороні. Мені здається, що в недільній "дуелі" традиції змінювати не почнуть. Це буде відкритий, агресивний футбол.

- Саме тому "Арсенал" вважається непростим для "Шахтаря" суперником?

- Думаю, так. Вони прагнутимуть виграти; киянам, як і будь-якій команді, потрібні очки. Але ми просто зобов'язані зіграти набагато краще за суперника і завоювати три очки.

- В чому ти бачиш силу сьогоднішнього "Арсеналу"?

- Навіть складно відповісти на це питання. Там є хороші футболісти, такі, як Закарлюка, Лисенко. Ця команда змогла завоювати пошану уболівальників і інших клубів. Я добре знаю головного тренера Олександра Заварова і деяких гравців, знайомий з принципами гри.

- Перемога в Лізі чемпіонів додала впевненості команді?

- Мені здається, що так. Але це футбол, неможливо сказати, якою буде перемога над "Базелем". Зрозуміло, перемоги окриляють, але і в чемпіонаті траплялося таке, що ми перемагали, а в наступному матчі втрачали очки. М'яч круглий, а поле рівне, як прийнято говорити в таких випадках. В "Шахтарі" футболісти вище класом, але важко грати, коли суперник удесятьох сідає в оборону. Виходить вже не футбол, а антіфутбол. Сподіваюся, що з "Арсеналом" такого не станеться.

Прес-служба ФК "Шахтар"