Українська правда

Ярмоленко: "Я нападник, і забивати у ворота суперника - це мій обов'язок"

Сергей Шемшученко — 14 листопада 2008, 14:50

У поєдинку 1/4 фіналу Кубка України молодий нападник "Динамо" Андрій Ярмоленко відзначився двома забитими м'ячами і зробив солідний внесок до загальнокомандного успіху. Таким чином, після трьох кубкових матчів, в яких "Динамо" брало участь, Андрій став найкращим бомбардиром турніру - на його рахунку п'ять м'ячів. Нагадаємо, що раніше він двічі забивав у ворота мелітопольського "Олкома" і одного разу - луганської "Зорі".

- "Сталь", вважаю, наша команда обіграла на класі. Все ж таки, ми - "Динамо", і це зобов'язувало нас показати, хто сильніший. Перед нами стояло завдання вирішити всі питання в першому ж матчі. Це було в наших інтересах, оскільки інакше повторний поєдинок скоротив би тривалість нашої відпустки (посміхається).

В інших турнірах мені поки не вдається грати так часто, як хотілося б. Зараз тренери довіряють мені місце в складі в матчах Кубка України, тому я прагну скористатися цим шансом і допомогти команді досягати перемог. Те ж саме стосується й інших молодих хлопців, які також роблять все, щоб у таких матчах проявити себе з найкращого боку.

- Який з п'яти забитих м'ячів тобі запам'ятався більше за всі?

- Не хотілося б виділяти якийсь один. Я не загострюю на цьому увагу. Забив - і добре. Я нападник, і регулярно забивати у ворота суперника - це мій обов'язок. Звичайно, хотілося б, щоб ця результативність розповсюдилася і на чемпіонат України.

- Як команда готується до майбутнього матчу із "Шахтарем"?

- Звичайно, поєдинки з "гірниками" завжди мають принципове значення для кожного з нас, але в плані підготовки нічого нового не відбувається. Готуємося в звичному режимі, як до чергового матчу чемпіонату України. Незважаючи на те, що в турнірній таблиці перших команд "Динамо" має велику перевагу над "Шахтарем", а в матчі молодіжних складів йтиме боротьба за перше місце, не думаю, що поєдинок молодших за рангом обіцяє бути напруженішою. В кожного свої завдання, які потрібно вирішувати. Обидва матчі будуть дуже важливими.

fcdynamo.kiev.ua