Українська правда

Як проводити Євро-2012 чиновники відпрацюють на студентах

Сергей Шемшученко — 17 липня 2008, 18:03

20-26 липня у Києві вперше в історії України пройде VІ чемпіонат Європи з футболу серед студентів. Офіційні організатори заходу - UESA (Європейська спортивна студентська спілка) та ВФАС (Всеукраїнська футбольна асоціація студентів), інформаційна підтримка - Національне агентство з питань Євро-2012, - повідомили у прес-службі Нацагентства Євро-2012.

У студентському Євро-2008 візьмуть участь 24 футбольні команди з Німеччини, Франції, Італії, Росії, Польщі, Іспанії та інших країн Європи. Змагання проходитимуть на стадіонах університетів Києва та області.

Урочисте відкриття чемпіонату відбудеться 20 липня о 17:00 на території спорткомплексу Національного університету державної податкової служби (Київська обл., м. Ірпінь, вул. К.Маркса, 31). У церемонії візьмуть участь віце-прем'єр міністр Іван Васюник, міністр Мінмолодьспорту Юрій Павленко, Президент ФФУ Григорій Суркіс.

Після офіційної частини о 18:00 розпочнеться матч між командами - переможницями студентських футбольних змагань з України (м. Харків) та Німеччини (м. Бохум).

Чвертьфінал, півфінал та фінал VІ студентського чемпіонату Європи з футболу відбудуться на стадіоні ім. Баннікова (м. Київ, пров. Лабораторний) 24, 25 та 26 липня.

Перший чемпіонат Європи з футболу серед студентів пройшов у Римі 2002 р. за ініціативи президента UESA Альберто Гуальтьєрі. За 6 років існування студентське футбольне Євро отримало широку популярність серед європейської молоді.

До 2008 р. чемпіонат ніколи не проводився на території країн СНД.

Zahid.net