Українська правда

"Ворскла" – "Зоря": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 27 липня 2008, 09:38
Анатолій Волобуєв, головний тренер "Зорі":

- Ми перемогли - це добре. Побудували нормально гру, не дали особливо розбігтися господарям. Свій шанс використали. Команда в нас тільки ліпиться. Ви бачите, півтора місяця як створена нова команда, 7-8 чоловік нових. Плюс у нас Коллінз - перелом ноги в матчі з Харковом, вибув надовго. З Антоновим - теж, підозра на меніск. Результат - є.

- Чому все-таки гра налагоджується, а от моментів - мало?

- Так нехай їх узагалі не буде, головне - щоб вигравали! А що в господарів було багато моментів? Ви хочете що б моментів було двадцять і п'ять забивали? Ми і так, як залізли в інтернет, там нас і 0:5, і 0:6, і 0:8.. розірвемо, порвемо.. Ми приїхали - 1:0, і вистачить. А моментів у баскетболі дуже багато.

- У другому таймі гра помітно оживилася, зізнайтеся, не давали прочухан футболістам у перерві?

- Чому? Ні. У нас гра була побудована тактично так, щоб команда Полтави зав'язнула. Тактично побудували правильно гру.

- Скажіть, будь ласка, одним словом, чим "Зоря" була сьогодні сильніше? Зібраність, злагодженість?

- Не можна сказати, що ми були сильніше. І "Ворскла" сьогодні старалася. Просто моментів особливо не було.

Микола Павлов, головний тренер "Ворскли":

- Мабуть, колись гарне закінчується, але я не думаю, що справа в штанях, що я порвав і не одяг сьогодні них на фарт. Насамперед, ми не виконали те, про що домовлялися з хлопцями в першому таймі. Як складалася гра в другому, то гості могли забити в єдиному випадку - зі стандартного положення, так і відбулося. Я не задоволений деким із гравців, що сьогодні були в стартовому складі, але це наша кухня внутрішня. Ми це через пару днів обговоримо, щоб таких казусів у нас більше не відбулося. Я хочу сказати комплімент на адресу суперника, що чекав свій момент і дочекався і переміг нас сьогодні.

- Що в нас з нападом? Сьогодні ні Чичиков, ні Янузі моментів не мали...

- У цій ситуації, коли мені такі питання задають, я говорю - а що в нас у країні з нападниками? Шевченко говорять поганий, Воронін говорять поганий... Це проблема всіх команд, що не забивають, тому й у нас така ж проблема. Назвіть мені нападника, якого б можна запросити і він нам допоможе. Ми в пошуку, ми шукаємо, на жаль, поки не можемо знайти.

- Дрогба!

- Занадто дорого коштує і, я думаю, інші гравці образяться, якщо він буде стільки отримувати. У колективі створювати гарну обстановку дуже важко, а втратити її можна в один день, одним учинком.

- Ви ініціювали підвищення гонорарів вашим гравцям, а ви вимагаєте з них за це гроші?

- Звичайно, вимагаю. Можете прийти на тренування, взяти участь у процесі, і тоді ви скажете, що це дуже важкий хліб. Сьогодні ми програли не по грі, а по рахунку. Як сказав Прокопенко: «Не шукайте логіки у футболі». Можливо, сьогодні, саме такий випадок.

- Сьогодні була маса помилок в обороні, чи все в порядку з дисципліною в команді, чи немає "зоряної хвороби"?

- З дисципліною усе в порядку, а от діями на полі деяких гравців я не задоволений. Сьогодні середня лінія нас трохи підвела.

- Чи сподобалося вам якість гри? Чи буде команда підсилюватися новими гравцями?

- Зміст гри з "Харковом" був набагато цікавіше, але там, мабуть, суперник, був слабший. Адже "Зоря" укомплектувалася сьома новими виконавцями. Кожний з них хоче себе показати, і це приносить результат. З приводу придбань, скажу, що ми дивимося нових гравців. Хотіли підписати контракт з одним з новачків "Зорі", але в останній момент він вибрав луганську команду, і сьогодні дуже добре грав.

ФК "Ворксла"