Українська правда

Воронін: "Арсенал" єдиний у Англії клуб, який підходить Аршавіну за стилем"

Сергей Шемшученко — 21 лютого 2009, 13:23

Український нападник "Ліверпуля" Андрій Воронін, який в цьому сезоні на правах оренди грає за берлінську "Герта", розповів про свій дебют в Англії і висловив думку, що саме в лондонському "Арсеналі" екс-зенітовець Андрій Аршавін має гарні шанси досягти успіху.

"Перший матч в Англії я зіграв на виїзді проти" Тулузи "у відбірному раунді Ліги чемпіонів. Мені вдалося забити гол ударом здалеку, і ми виграли 1:0. Мене привітали партнери, потім були гарні відгуки в пресі. Звичайно, приємно забити за "Ліверпуль", тим більше в першій же офіційній грі.

Хвилювання перед матчем не відчував - емоційно був у такому ж стані, як і перед іншими іграми. І точно так само налаштовувався на боротьбу. Можливо, позначилося те, що за плечима у мене вже був великий досвід. Я взагалі, коли виходжу на поле, ніякого страху не відчуваю і ні про що, окрім як про те, що відбувається на газоні, не думаю.

Щодо Аршавіна, то його добре знають як футболіста, який успішно зіграв на європейському чемпіонаті. "Арсенал", напевно, єдина в Англії команда, яка за стилем гри йому дуже підходить. В інших англійських клубах футбол помітно відрізняється від того, який демонструють "каноніри". У багатьох британських командах гравці нерідко б'ють через все поле, і часом можна півматчу простояти без м'яча. А "Арсенал" веде гру за допомогою точних пасів, багато володіє м'ячем. Це саме той футбол, який знайомий Аршавіну по "Зеніту" і який йому більше всього подобається", - цитує Вороніна "Спорт-Експрес".