Українська правда

Від "Баварії" дива не дочекалися. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2009, 22:49

Відверто кажучи, від цієї зустрічі ніхто нічого не очікував. Долю двох протистоянь було вирішено на "Камп Ноу". Після матчу в Іспанії напрошувалося логічне питання, за рахунок чого підопічні Клінцмана можуть скоротити такий вагомий гандикап? Виявилося, що відповісти нічим.

Німецьким футболістам залишалося в повторній дуелі тільки не зганьбити себе на очах своїх уболівальників і зіграти гідно. Мюнхенський клуб останнім часом зовсім не складає враження, що це команда, яка може відіграти 0:4 у протистоянні із однією з кращих команд Європи.

Матч розпочався з атак німецьких футболістів, які відразу ж спробували продемонструвати, що вони є господарями і не дозволять знущань над собою. Непогані моменти для того, щоб відіграти хоча б один м'яч, на початку матчу мали Лука Тоні та Рібері.

Но десь в середині зустрічі "Барса" вийшла з оборони і знову запропонувала свій фірмовий шалений темп, за яким не завжди встигали господарі. Декілька перспективних атак було створено гостями на чолі з невгамовним Мессі, але небезпеки біля воріт Бутта вони не додали. На перерву команди пішли "сухими".

Але у другому таймі старання Рібері принесли успіх його клубу. Француз "грамотно" зіграв на межі оффсайду і вийшов на одного Вальдеса. Голкіпер гостей був змушений капітулювати в цій дуелі.

Забивши гол, німці знову віддали ініціативу каталонцям. "Барса" ледве не скористалася цим. За якихось п'ять хвилин після пропущеного гола, гості створили два дуже небезпечних моменти, і знову за участю Мессі.

Незважаючи на втрачені моменти, каталонці все таки зуміли на 73 хвилині реалізувати свою перевагу в більш високих швидкостях й індивідуальній техніці виконавців. Гол було забито в результаті блискучої комбінації у штрафному майданчику господарів Іньєсти, Ето'О і Хаві. Останній викотив м'яча на лінію штафного, а Кейта потужно пробив у правий від Бутта кут.

Після того, як на табло засвітилася друга одиниця, ніхто вже не думав шукати щастя біля чужих воріт. Команди відверто дограли матч.

"Баварія" - "Барселона" - 1:1 (0:0)

Голи: 1:0 - Рібері (47), 1:1 - Кейта (74)

"Баварія": Бутт, Лелль, Лусіо, Демікеліс, Лам, ван Боммель, Оттль, Соса (Алтинтоп, 77), Зе Роберто (Боровскі, 77), Рібері, Тоні

"Барселона": Вальдес, Дані Алвеш, Пуйоль, Піке, Абідаль, Яя Туре, Хаві, Кейта, Мессі, Іньєста (Глєб, 78), Ето'О

Попередження: Дані Алвеш (19), Пуйоль (24), Лусіо (36), Демікеліс (42), Боровскі (82), Лелль (84)

Огляд