Українська правда

Вболівальники "Динамо" заявляють про цензуру на стадіоні Лобановського

Сергей Шемшученко — 24 липня 2008, 01:36

Сайт ультрас київського "Динамо" заявляє про введення цензури для вболівальників столичного гранду на стадіоні ім. Лобановського. За інформацією фанів київської команди перед останнім матчем з "Іллічівцем" працівники МВС заборонили пронести та розгорнути на стадіоні традиційні банери на підтримку команди.

Крім того, заявляють фанати, міліція заборонила пронести банер із написом "Слава Україні Героям Слава" та портретом Степана Бандери.

Цей банер заборонили в МВС, фото white-blue.kiev.ua

На думку вболівальників "Динамо", Бандера вже не є дискусійною постаттю, це вже один із символів Української Держави.

"Тому питання до керівників МВС, насамперед до пана Луценка: на якій підставі ваші підлеглі забороняють проносити на стадіон патріотичні банери і плакати, із героями України, що виховують молоде покоління у патріотичній традиції?" - запитують фанати на своєму сайті.

"Невже МВС є одним із центрів українофобії в Україні, пане Луценко?" - звертаються активні вболівальники до керівника МВС.

Нагадаємо, після першого туру чемпіонату УПЛ сімферопольська "Таврія" оприлюднила заяву про незаконне затримання працівниками МВС 150 вболівальників команди. Людей випустили лише за кілька годин вночі. В одного з вболівальників кримського клубу на нервовому ґрунті відкрилася виразка шлунку.

Вболівальники "Таврії" були затримані "за фактом вболівання за футбольну команду".