Українська правда

Ващук ледь не напав на вболівальника "Дніпра"

Сергей Шемшученко — 4 серпня 2008, 11:46

Після поєдинку "Львів" - "Дніпро" захисник господарів Владислав Ващук у відповідь на вигук "Ващук - Іуда!" був готовий вступити в рукопашну. Здавалося, що футболіст не стримає себе, але, на щастя, у нього вистачило відчуття самозбереження, і він вчасно ретирувався до автобусу. Хоча перед тим гравець замахнувся на вболівальника "Дніпра", але його зупинив делегат матчу Стефан Решко.

"Бити я його не збирався, хоча емоційний і фізичний стан після матчу, що негативно закінчився для нас, був не з кращих. - виправдовується гравець. - Якого, думаю, біса я протягом дев'яноста хвилина викладаюся, щоб після гри слухати такий бруд? Уявіть себе на моєму місці і чесно запитаєте: як би поступили ви, якби вас ображали, наприклад, на вулиці?.. Мені це все, зізнатися, дуже сильно набридло".

Стефан Решко:

"Коли я вийшов з підтрибунного приміщення, побачив уболівальників гостей, що чекали свою команду. Через деякий час після їх спілкування з гравцями "Львова" у полі мого зору потрапили один з фанатів "Дніпра" і Ващук, які активно сперечалися. Влад різко пішов у бік уболівальника, і той зробив два-три кроки назад. "Що у вас відбувається?" - я зробив рішучу спробу погасити пристрасті. Ващук послухався мене і пішов".

Нагадаємо, конфлікт між динамівськими вболівальниками і колишнім гравцем київського клубу Владиславом Ващуком триває вже кілька років. Після переходу Ващука у московський "Спартак" і повернення у Київ, фанати вимагали від Ващука вибачитися за перехід до принципового суперника. Проте у кількох матчах гравець дозволив собі образи та жести на адресу вболівальників, а одного разу навіть напав з кулаками.

Фанати "Дніпра" відомі своїми дружніми стосунками із вболівальниками "Динамо".

Використані матеріали Спорт-Експрес в Україні