Українська правда

УЄФА змінить систему нарахування очок для рейтингу збірних

Сергей Шемшученко — 20 травня 2008, 15:33

Сьогодні в Москві пройшло засідання виконкому УЄФА. На ньому, зокрема, затвердили новий порядок нарахування рейтингових очок національним збірним. Цей рейтинг визначає силу команд і враховується при їх "розсіюванні" по корзинах під час жеребкувань відбірних і фінальних турнірів чемпіонатів Європи. Тепер кількість балів залежатиме не тільки від результату того чи іншого поєдинку і стадії, на якій він проводився, але також від числа забитих і пропущених голів.

Новий порядок вступить у силу вже цього року - відразу після Євро-2008. При цьому, наприклад, рейтинг команд при жеребкуванні фінального турніру ЧЄ-2012 визначатиметься за підсумками їх виступів у офіційних матчах за останні шість років, тобто у відбірних і фінальних турнірах ЧЄ-2008 і ЧС-2010, а також кваліфікації до ЧЄ-2012. Результати пізніших зустрічей, як і зараз, матимуть більшу вагу, ніж тих, які відбулися раніше.

Також на засіданні прийняли рішення, що чемпіонат Європи-2010 серед дівчат не старших 19 років пройде в Македонії, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

www.gpu.ua