Українська правда

Україна - Франція: анонс і прогноз матчу відбору до ЧС-2022

— 3 вересня 2021, 11:00
Україна - Франція: анонс і прогноз матчу відбору до ЧС-2022

Збірна України у матчі п'ятого туру кваліфікації на Чемпіонат світу-2022 зіграє проти збірної Франції. Поєдинок відбудеться в суботу, 4 вересня, на НСК Олімпійському в Києві. Початок о 21:45 за київським часом.

Україна

Збірна України 1 вересня провела свою першу гру під керівництвом Олександра Петракова - виїзний матч проти Казахстану завершився унічию (2:2). Синьо-жовті цим результатом значно ускладнили собі завдання поїздки на мундіаль. Україна після чотирьох матчів має в активі лише 4 набрані пункти, посідаючи 2 місце завдяки тому, що у суперників по групі D менше зіграних поєдинків на даний момент.

Наша команда напередодні матчу проти французів зазнала двох прикрих втрат. У грі не зможуть взяти участь Олександр Зінченко (перебір жовтих карток) та Віталій Буяльський (пошкодження сухожилля м'яза).

Франція

Чинні чемпіони світу після чотирьох зіграних поєдинків відбору до Катару-2022 посідають перше місце в групі, маючи в активі 8 набраних балів. 1 вересня Ле Бльо несподівано звели внічию (1:1) свій домашній матч проти збірної Боснії і Герцеговини.

До матчу проти України французи підходять із неабиякими кадровими втратами: Жуль Кунде (дискваліфікація), Н’голо Канте, Корантен Толіссо, Кіліан Мбаппе (травми) та Олів'є Жиру (позитивний тест на коронавірус). У зв'язку з цим головний тренер Дідьє Дешам довикликав до стану збірної Маттео Гендузі та Адрієна Рабйо.

Історія зустрічей

Збірні України та Франції провели між собою 11 матчів, з яких 6 виграли французи, 4 гри завершилися внічию і лише одного разу святкувала перемогу наша команда (пам'ятний київський поєдинок у плей-оф кваліфікації на ЧС-2014 - 2:0). Також незабутнім є матч відбору на Євро-2000, коли у Парижі було зафіксовано результат 0:0, але українці могли святкувати звитягу, якби Андрій Шевченко забив у моменті виходу сам на сам проти голкіпера Фаб'єна Бартеза. А попередня гра між командами у березні цього року завершилася з нічийним рахунком 1:1.

Пряма мова

Олександр Петраков (виконувач обов'язків головного тренера збірної України):

"Який психологічний стан Караваєва зараз? Так, стріл було багато. Футбол - командний вид спорту, всі помиляються. Запам'ятайте, в футболі до взяття воріт завжди призводить ланцюг помилок. Він багато відіграв за збірну, багато допоміг. Все буває в футболі, команда йому теж допомогла, щоб він відійшов. Ми на нього розраховуємо і рухаємося далі.

Ми теж вже багато матчів не можемо перемогти. А Мбаппе - це дуже хороший гравець, зірка світового рівня. Я думаю, що у Франції є ким його замінити.

Як команда відреагувала на мої гострі слова після матчу? Я нічого такого не сказав. Підбадьорив їх, сказав, що попереду ще Франція. Не треба нікого боятися, вони такі ж люди, як і ми.

Хто замінить Олександра Зінченка в матчі з Францією? Зінченка є кому замінити. Перебори карток зараз підуть у всіх командах, все будуть пропускати матчі. Ким саме ми його замінимо - завтра побачите.

Сказав команді, що все попереду. Треба не засмучуватися, грати далі. Треба вигравати у Франції.

Зубков, Харатін і Степаненко зможуть вийти проти Франції. Степаненко відчуває себе добре, тренується на повну силу. Він буде завтра грати. Те ж саме стосується і Зубкова. Харатін теж відчуває себе добре, він підписав контракт з Легією, у нього все добре, завтра побачимо".

Дідьє Дешам (головний тренер збірної Франції):

"Я вже маю певний досвід у відбіркових іграх. Ми розуміємо та аналізуємо ситуацію та гру. Якщо бути чесним, то я спокійний стосовно завтрашньої гри.

Я намагаюся додавати більш молодих гравців, але ми повинні не забувати, що є травми. Якщо цей стан здоров'я впливає на гру, то тоді ми не можемо розглядати цього гравця взагалі. Якщо ми говоримо про футболістів, то перш за все саме вони повинні бути готовими до матчів.

Я передивився матчі Євро і побачив матч з Казахстаном, де побачив дуже багато спільного. Знаю, що ви змінили деякі ідеї, але вони дуже схожі з тими, що були у Шевченка.

Останнього разу, коли ми грали, я був не дуже задоволений, але все добре закінчилося. Звичайно, між нашими збірними є певна історія, але я намагаюся залишатися об'єктивним, бо це питання гри та прогресу. Звісно, якщо ми виграємо завтра, то це будуть гарні емоції. Але я добре знаю, що українська команда доволі сильна".

Цифри і факти

Андрій Ярмоленко в попередній грі провів свій сотий матч у футболці збірної України:

Збірна України не виграла поки жодного матчу у відборі на ЧС-2022, звівши всі 4 поєдинки унічию;

Франція - поки що єдина команда в групі D, яка знає смак перемоги;

На Євро-2012 донецький матч групового етапу між Україною та Францією було перервано через сильну грозу, але після 40-хвилинної паузи гравці повернулися на газон Донбас Арени, який блискуче впорався з навантаженням та практично не втратив у якості.

Збірна Франції провела 4 матчі на НСК Олімпійському, не вигравши жодного з них - 2 нічиї та 2 поразки;

Окрім матчів проти збірної України, збірна Франції ще одного разу зіграла на НСК Олімпійському проти Швеції (на Євро-2012 - поразка 0:2);

Збірна України зазнала найбільшої поразки у своїй історії саме від Франції у товариській грі восени 2020-го (1:7).

Орієнтовні склади

Україна: П'ятов, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Соболь, Сидорчук, Степаненко, Тимчик, Маліновський, Ярмоленко, Яремчук.

Франція: Льоріс, Дінь, Кімпембе, Варан, Дюбуа, Лемар, Погба, Верету, Коман, Грізманн, Бензема.

Прогноз букмекерів

Явним фаворитом є збірна Франції. Перемога України - 5,9, перемога Франції - 1,68, нічия - 3,98.

Прогноз Чемпіона

Нічия - 1:1.

Україна Франція