Українська правда

У Суркіса можуть відібрати 98% акцій "Динамо"

Сергей Шемшученко — 16 грудня 2008, 16:47

Бізнесмен Костянтин Григоришин, який подав позов до Високого суду правосуддя в Лондоні проти найбільших акціонерів київського "Динамо" Ігоря Суркіса та Валентина Згурського, збирається відсудити в них 98% акцій клубу. Про це Григоришин розповів в інтерв`ю "Українські правді".

"У влітку я подав позов до Високого суду правосуддя в Лондоні. Предметом розгляду є моє право викупити 98% акцій "Динамо" (Київ) за 32 мільйона доларів. Вони мене обдурили в 2004 році: зробили емісію, що реально не оплатили, а потім не дали мені скористатися правом пріоритетного викупу акцій", - заявив Григоришин.

Нагадаємо, що свого часу Григоришин був власником 20% футбольного клубу "Динамо" (Київ), якими він володів через офшорну компанію Pacific International Sport Clubs Limited.

Доля братів Суркісів була розподілена серед інших офшорок. Внаслідок, на думку Григоришина, незаконних операцій Суркіси розмили його 18-відсоткову частку до 0,1%.

Кілька років тому Григоришин, якого представляла компанія Pacific International Sport Clubs Limited, програв всі українські суди, які стосувалися київського "Динамо" та його позовів до братів Суркісів.