Українська правда

У Польщі затримали 741 хулігана

Сергей Шемшученко — 4 вересня 2008, 08:48

Польська поліція затримала 741 хулігана напередодні варшавського дербі між "Полонією" та "Легією" в рамках розіграшу Кубку ліги. Серед них опинилися 63 неповнолітніх. До вечору середи 427 із затриманих отримали адміністративні стягнення, 45 чоловік було відпущено, а ще 253 чекають рішення суду.

Зіткнення поліції і хуліганів відбулося у вівторок увечері, коли поліція намагалася розділити фанатські потоки при вході на стадіон. У відповідь хулігани напали на правозахисників, закидуючи їх камінням і петардами. У результаті був знищений один поліцейський автомобіль, а трьох хуліганів було арештовано. Серед них був один неповнолітній, іншим загрожує тюремна кара від одного до десяти років за загрозу життю поліцейського.

Матч "Полонії" з "Легією" закінчився внічию 1:1, і в ході поєдинку на трибунах не було безладів. В результаті найбільшої поліцейської операції проти футбольних хуліганів Польщі за останні декілька років було затримано більше за сімсот порушників.

Останній раз такі масові безлади були в 2006 році у Варшаві після матчу "Легії" з краківською "Віслою". Тоді поліція затримала 231 людину, зокрема 12 неповнолітніх. Заарештованих було більше 60 чоловік і 128 отримали адміністративні покарання.

Футбольний хуліганізм Польщі одна з головних проблем для Євро-2012. Польська влада обіцяла УЄФА, що вони поклали футбольним хуліганам. Виявилось, що все ще ні.

terrikon.dn.ua