Українська правда

У Польщі з УЄФА проблем не виникло

Сергей Шемшученко — 3 липня 2008, 10:53

Лех Качинський, Мішель Платіні. Фото АР

Метою візиту УЄФА у Варшаву стало проведення інспекції з підготовки Польщі до проведення чемпіонату Європи-2012 року, за результатами якої був винесений задовільний вердикт. Про це говоритися в заяві УЄФА.

"УЄФА задоволений останніми місяцями підготовки до Євро-2012 у Польщі. На нашу думку проект керується професійно, відповідно до вищих вимог, у тісному співробітництві з експертами УЄФА. У той же час УЄФА заоволений тим, що проект користується повною підтримкою всіх політичних сил, включаючи, зокрема, прем'єр-міністра і президента країни ", - відзначили в УЄФА.

Дональд Туск, Мішель Платіні. Фото АР

Польща, в свою чергу, гарантує виконання плану підготовки до Євро-2012 з футболу. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск після своїх двогодинних переговорів із президентом УЄФА Мішелем Платіні. "Ми обмінялися з паном Платини думками про всі деталі підготовки Польщі до Євро і можу з задоволенням підкреслити, що план, який ми запропонували, прийнятий УЄФА і реалізується. Ми гарантуємо його виконання", - сказав Дональд Туск. Як головну частину підготовки до чемпіонату глава уряду Польщі назвав будівництво нового національного стадіону у Варшаві.

Раніше повідомлялося, що президент УЄФА запропонував перенести Євро-2012 на серпень.

Нагадаємо, що президент Союзу європейських футбольних асоціацій неодноразово виражав занепокоєння ходом підготовки України і Польщі до ЧЕ-2012.

Сьогодні Платніні прибуває з інспекцією в Україну.