Українська правда

У Маріуполі сформовані групи волонтерів до юнацького Євро-2009

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2009, 21:11

У Маріуполі ведеться активна робота з підготовки волонтерів до Євро-2009. Як повідомляє ukrinform.ua, вже розроблений графік підбору, підготовки і навчання волонтерів, організації їх роботи, проведена інформаційна кампанія з набору волонтерів для чемпіонату.

За словами заступника Маріупольського міського голови Любомира Палія, у місті сформовані групи волонтерів на базі двох внз - Маріупольського державного гуманітарного університету (165 осіб) і Приазовського державного технічного університету (44 особи), а також з числа молодих викладачів і випускників внз (22 особи). Таким чином, загальна кількість волонтерів, які мешкають в Маріуполі, становить на сьогодні 231 особа. Крім того, згідно з даними обласного управління освіти, до числа волонтерів записалися 103 маріупольця, які є студентами внз Донецька і працюватимуть волонтерами в своєму рідному місті за направленнями МВС, МНС та охорони здоров'я.

Відповідно до вимог УЄФА і заявок профільних управлінь і служб волонтери розподілені за основними напрямами роботи, розробляються відповідні графіки з урахуванням задіяних в чемпіонаті об'єктів, створені штаби волонтерів в кожному університеті, а також міський штаб. Проведені виїзні зустрічі з керівниками всіх об'єктів, які будуть задіяні при проведенні чемпіонату і на території яких будуть розміщені інформаційні центри. Із стадіонами відпрацьовані питання розміщення волонтерів і стюардів, так, наприклад, на стадіоні "Іллічівець" буде задіяно 14 стюардів і 6 волонтерів із знанням іноземної мови.