Українська правда

У донецькому дербі "гірники" здолали "металургів"

Сергей Шемшученко — 19 квітня 2009, 17:49

Футболісти "Шахтаря" з перших хвилин заволоділи ініціативою. Щоправда, перші моменти виникли саме біля їхніх воріт. Спочатку Іщенко помилився, але Дімітров пробив вище воріт. А потім П'ятов упіймав сильний удар Фернандеша. А "гірники" відповіли і відразу забили. Ілсіньо вивів Гладкого на ворота Дішленковіча, й Олександр завдяки рикошету відкрив рахунок.

Уже через хвилину після голу "Шахтар" міг забити і другий гол, але Ілсіньо перграти Дішленковіча не зумів. "Гірники" продовжували атакувати й на 21 хвилині Срна та Вілліан розіграли штрафний і останній прострілював у воротарський майданчик, але замкнути ніхто не зміг. "Металург" запам'ятався у ці хвилини ударом Дімітрова в руки П'ятову. А на 28 хвилині "Шахтар" забив удруге, але з порушенням правил.

Завершився перший тайм ударами Ілсіньо та Фернандіньо. Перший влучив у голкіпера, а от інший перевірив на міцність стійку. На завершення ще й гравці "Металурга" отримали дві жовті картки.

Другий тайм розпочався з голу господарів поля. Макрідіс точно навісив на Фернандеша, і той пробив повз воротаря. Але не пройшло й хвилини, як "Шахтар" знову був попереду. Простріл Гладкого ударом у сітку воріт замкнук Томаш Хюбшман.

Надалі "Шахтар" заспокоїв гру і моментів у "Металурга" майже не було. Можна пригадати удари Карицька у руки воротарю "гірників" і удар Чечера зі штрафного у стінку.

"Шахтар" довів матч до перемоги і повернувся на другу позицію у турнірній таблиці. А зважаючи на те, що у Кривому Розі втратили очки "динамівці", відстань від першого місця "гірники" також скоротили.

"Металург" (Донецьк) - "Шахтар" 1:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Гладкий (14), 1:1 - Фернандеш (52), 1:2 - Хюбшман (54)

"Металург": Дішленковіч, Сержіо, Чечер, Воловик (Зотов, 46), Шина, Аракелян (Карицька, 57), Макрідіс, Фернандеш, Дімітров, Шищенко (Ткаченко, 46), Ситник

"Шахтар": П'ятов, Срна, Чигринський, Іщенко, Шевчук, Хюбшман, Левандовскі (Гай, 77), Фернандіньо (Жадсон, 55), Вілліан, Ілсіньо, Гладкий (Марсело Морено, 69)

Попередження: Ситник (42), Чечер (42), Макрідіс (78), Дімітров (85), Срна (87)