Українська правда

Триллер на "Стемфорд Брідж" з непередбачуваним кінцем

Сергей Шемшученко — 6 травня 2009, 23:33

Долю матчу на "Стемфорд Брідж" вирішив гол Іньєсти в компенсований час. Не дивлячись на те, що футболісти "Челсі" грали бездоганно, "Барселоні" вдалося в меншості зрівняти рахунок.

Гру на "Стемфорд Брідж" очікували з великим інтересом. На виїзді команда Хіддінка досягла позитивного для себе результату. Хоча забитим м'ячем "пенсіонери" не відзначилися на "Камп Ноу", але все ж таки залишили свої ворота "сухими".

Гості не дорахувалися в цьому матчі своїх провідних гравців. Анрі, Пуйоль і Маркес не могли прийняти участі у відповідній грі. Тому перед Гвардіолою стояло складне завдання, "Барсі" ще не доводилося грати на "ворожій" території без вагомого доробку і з такими проблемами в обороні.

Незважаючи на гру в рідних стінах, роль першої скрипки господарі надали іспанцям. Хіддінк мабуть розраховував на обережну гру поблизу свого штрафного, щоб не дати каталонцям вільного місця і спробувати скористатися їх помилками в обороні.

"Барселона" із стартових хвилин звично багато контролювала м'яч, але без особливих загострень. Загострення створили саме футболісти "Челсі" на чолі з Лемпардом. Його невдала передача на 10 хвилині в штрафний майданчик закінчилася відмінним пасом від спини Туре на Ессьєна. І півзахисник "Челсі" божевільним ударом злету увігнав м'яча у ближню дев'ятку.

Завдання для гостей після пропущеного м'яча не змінилася. Їм варто було забити лише один гол для того, щоб досягти прийнятного для себе результату. Але зробити це було не так просто. Господарі не дали можливості відкрити вільні зони в своїх володіннях "Барселоні".

По суті, Ето'О сидів на голодному пайку, не одного небезпечного моменту гості не створили за перший тайм. "Челсі" домігся більшого, хоча за володіння м'ячем була тотальна перевага гостей.

У другому таймі ситуація не змінилася. До того ж, на 52 хвилині тільки "диво" з прізвищем Вальдес врятувало каталонців від другого м'яча. Анелька викотив Дрогбі м'яча направо, а нападник вже безпосередньо в штрафному майданчику на замаху змусив прокататися по п'ятій точці Піке і відразу ж пробив, але з його ударом впорався голкіпер.

У "Барселони" гра зовсім не йшла, не вдавалися хитрі сплетіння за участю Іньєсти і Мессі. Доходячи до штрафного господарів підопічні Гвардіоли губилися в редутах гравців у синіх футболках.

На 67 хвилині каталонцям можна було викидати білий прапор, тому що вони залишилися в меншості. Абідаль не дав Анелька вийти на побачення з Вальдесом ціною фолу останньої надії.

Після цього моменту англійці не змінили характер гри, вважаючи за краще не спокушати долю. За п'ять хвилин до кінця Гвардіола вирішив піти ва-банк, і зробив все-таки першу заміну, випустивши Кркіча.

Сині переграли "Барсу" в основний час, але на третій доданій хвилині своє слово сказав Іньеста, скориставшись подарунком від Ессьєна. Півзахисник гостей відмінно вдарив з-за штрафного і обережно уклав м'яча під поперечину. У результаті єдиний удар у створ воріт Чеха закінчився трагедією для англійців.

Багато запитань викликало суддівство Овребо. У двох моментах м'яч під час атк "Челсі" знаходив руки каталонців: до гола "відзначився" Піке, а після того, як рахунок зрівняли, м'яч після удару по воротам каталонців знайшов вже руку Кейта. Досить неадекватно відреагував на це арбітр.

"Челсі" - "Барселона" - 1:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Ессьєн (10), 1:1 - Іньєста (90+3)

"Челсі": Чех, Босінгва, Алекс, Террі, Е. Коул, Ессьєн, Баллак, Лемпард, Малуда, Анелька, Дрогба (Беллетті, 72)

"Барселона": Вальдес, Дані Алвес, Бускетс (Кркіч, 84), Піке, Туре, Абідаль, Кейта, Хаві, Іньєста (Гудйонсен, 90+4), Мессі, Ето'О

Попередження: Дані Алвес (30), Ето'О (90+1) - Алекс (77), Баллак (90+6)

Вилученя: Абідаль (67).