Українська правда

Тренери донецького "Металурга" і "Харкова" про матч

Сергей Шемшученко — 9 серпня 2008, 22:38

Ніколай Костов, головний тренер ФК "Металлург" (Донецьк):

- Вітаю нашу команду з цією перемогою. Вона вийшла гідною. Наші хлопці дуже добре знали, як потрібно виграти цю гру, і все добре виходило. 3:0 - закономірний результат гри. Бажаю успіху тренерові суперників і його команді.

- Ви хотіли спочатку Даниловського випустити на місце Ткаченка, а потім ви змінили рішення - чому?

- Просто передумали. Ткаченко добре атакує, Даниловський добре тримає м'яч, вирішили, щоб Дімітров зіграв на місці Ткаченка.

- Чи є завдання на сезон у команди?

- Цілі високі. І команда непогано грає, перемагає. Але команда нова, ще немає синхронності в діях. Але я сподіваюся, що наші цілі будуть високими, якщо в такому темпі і гратимуть наші футболісти, якщо вони так легко знаходять момент для удару, для передачі і непогано тримають м'яч.

- Що з Ткаченком?

- Я не можу сказати, але думаю, що не дуже серйозно.

Михайло Стельмах, головний тренер ФК "Харків":

- Після другого голу команда перестала грати. Чому так вийшло, чому зупинилися - приїдемо до Харкова і розбиратимемося. Колегу вітаю з перемогою.

- Чи не впливає на гру вашої команди те, що ваш президент поєднує роботу, виконуючи і обов'язки президента Прем'єр-ліги?

- Не впливає.

- Ви у першому таймі замінили молодого футболіста Білого, але він старався, а ось решта, як здалося, були менш старанні.

- Чесно кажучи, пів-команди міняти можна було. Ще раз повторю, після другого голу команда просто зупинилася. Чому - не скажу. Приїдемо, подивимося відео і будемо розбиратися. І висновки будуть найсуворіші. У футболі так не можна, має бути повага до себе, має бути командний дух. Ще раз повторю, будуть зроблені найсуворіші, найжорсткіші висновки.

ФК "Металург" Донецьк