Українська правда

Тренер "Спортінга" був би щасливий, якби взяв у Донецьку хоч очко - Щербаков

Сергей Шемшученко — 4 листопада 2008, 11:40

"Шахтар" команда класна, тому має перемогти "Спортінг". Так вважає Сергій Щербаков, колишній футболіст "Шахтаря" і "Спортінга". Про майбутній матч цих двох команд в Лізі чемпіонів він розказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Шахтарю" в Лісабоні гратиме простіше, ніж удома. Упевнений, там все піде по-іншому. У першій грі від "гірників" всі чекали лише перемоги. Тому у діях донеччан була помітна боязнь помилитися. На них сильно тиснув вантаж відповідальності за результат. Тепер же "Шахтарю" втрачати нічого, і підопічні Луческу повинні показати все, на що здатні. Надто, що першого матчу, думаю, їм вистачило, щоб вивчити всі сильні і слабкі сторони португальців й інакше підійти до гри.

Знаєте, є така приказка: "Класна команда двічі поспіль одному і тому ж суперникові не програє". А "Шахтар", безумовно, класна команда. І португальці це розуміють. По матчу двотижневої давності було видно, що вони побоюються "гірників". "Спортінг", по-моєму, із самого початку грав на нульову нічию.

Мені Бенту після матчу сказав: "Ми їхали до Донецька з надією відвезти хоч би очко. Про перемогу навіть не мріяли".

Не думаю, що португальці так само гратимуть удома. Перед своїми уболівальниками вони підуть вперед і розкриються. Шанси у "Шахтаря" однозначно будуть, головне, щоб не підвела реалізація моментів. До речі, уболівальники на "Жозе Алваладе" не так цінують гру конкретно своєї команди, як видовищну гру взагалі. І якщо приїжджі не йдуть у глуху оборону, а демонструють красивий футбол, то глядачі починають підтримувати і їх теж.

Так було, наприклад, в минулій Лізі чемпіонів, коли в гості до "Спортінгу" завітав "Манчестер Юнайтед". У другому таймі англійці повністю переграли господарів, і трибуни їм аплодували. На таку ж реакцію бажаю заслужити і "Шахтарю".