Українська правда

Тоттенхем - Шахтар - 1:1. Англія позаду, попереду Росія. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2009, 21:36

Донецький "Шахтар" пробився до 1/8 фіналу Кубка УЄФА, зігравши 1:1 у матчі-відповідь з "Тоттенхемом" у Лондоні. В деякій мірі, "Шахтарю" із суперником пощастило. Після поразки 0:2 в Донецьку для "шпор" пріоритетом стали національні змаганні, де вже в неділю вони зустрінуться з "МЮ" у фіналі Кубка англійської ліги.

Головний тренер "Тоттенхема" Редннапп, це довів стартовим складом на гру з "гірниками", поставивши майже хлопчиків, серед яких буві 16 річний Босток. Майбутня зміна Модріча та Кіна добряче повозила "Шахтар" і змусила понервуватися за результат двораундової дуелі.

Захист "Шахтаря" моментами тріщав по швах, а гра другим номером в цьому поєдинку не дозволяла думати про швидкі контратаки. Лише в першому таймі гравці "Тоттенхема" не використали щонайменше три гольових моменти, після обрізок оборони донецької команди.

Пропустивши на 55-ій хвилині "Шахтар" ще більш закрився на свої половині поля і просто відбивався від швидких атак "шпор", де особливо небезпечними були Обіка та Кемпбелл.

На 69-ій хвилині міг заспокоїти уболівальників донецької команди Морено, але не використав вихід сам на сам з Гомесом, пробивши прямо в руки воротарю.

Втім, свій гол "Шахтар" забив і зробив на це 87-ій хвилині, котрий більярдним ударом в кут воріт зрівняв рахунок в грі і вивів "Шахтар" до 1/8 фіналу Кубка УЄФА, де команда Мірча Луческу зустрінеться з московським ЦСКА.