Українська правда

"Таврія" програла путівку в Кубок УЄФА по пенальті

Сергей Шемшученко — 27 липня 2008, 01:37

Сімферопольська "Таврія" не зуміла пробитися в Кубок УЄФА. У третьому раунді Кубка Інтертото "Таврія" по пенальті з рахунком 9:10 програла французькому "Ренну". Повторний матч обох команд після мінімальної поразки "Таврії" у Франції більш витривало в спекотну погоду провели сімферопольці. Гол, забитий Гігіадзе на 71 хвилині після удару головою з 12-метрів, став логічним завершенням атак підопічних Михайла Фоменка.

Тим не менш, ще в першій половині грі Диканю довелося рятувати команду після небезпечних ударів Моррера та Сорлена, а Голойдо виніс м`яч з пустих воріт "Таврії". В кримської команди небезпечно пробивали Любенович та Голайдо, але на шляху м`яча ставав воротар.

На 60-ій хвилині Гоменюк мав гарний шанс забити, але його навісний удар прийшовся поруч зі штангою. Після забитого голу на 71-ій хвилині господарі мали ще кілька нагод, щоб завершити гру в основний час. Удар Гоменюка прийшовся поруч зі стійкою, а на 88-ій хвилині могли забити і гості, але постріл Томера парирував Дикань.

В додані до основного часу 4 хвилини "Таврія" могла знову забити, але удар Галюза був трішечки неточним.

Далі були два додаткові тайми по 15 хвилин, які обидві команди провели гранично обережно, а в серії післяматчевих пенальті більш фартовими і більш досвідченими виявилися французи, котрі виграли з рахунком 10:9. У "Таврії" в серії пенальті не забили Донець (воротар), Любенович (штанга) та Галюза, коли вже пробивав про другому колу, то не влучив у ворота. Відзначимо, що в "Таврії" в цьому післяматчевому трилері навіть забив воротар Дикань, а ось гравці кіпера не виручили...

Кубок Інтертото. Матч-відповідь.

"Таврія" (Україна) - "Ренн" (Франція) - 1:0 (0:0) по пен. 9:10
Гол: Гігіадзе 71

"Таврія": Дикань, Хайдучек, Голайдо, Ільницький, Галюза, Гоменюк (Зборовскі), Любенович, Алундеріс, Ідахор (Ковпак 105), Маркович, Гігіадзе.

"Ренн": Душез, Дембеле, Хансон, Борн (Ешежиле 91), Данзе, Томер, Сорлен, Лемуан, Фанні, Марво (Леруа 82), Морейра (Пажис 70).

Попередження: Морейра 41, Хайдучек 63, Пажис 114

Перший матч: 0:1.