Українська правда

Суркіс: Збірна Олега Блохіна – якщо у мене не було би терпіння – не досягла б такого успіху на етапі відбору до ЧC-2006

Сергей Шемшученко — 30 травня 2008, 12:25

Президент ФФУ Григорій Суркіс вважає, що головний тренер збірної України Олексій Михайличенко досягне успіхів з національною командою і йому лише потрібно дати час.

"Ми з вами не є фахівці. Якщо ми з вами знаємо шляхи, що б створити мікроклімат в команді, створити потужну збірну, підібрати кандидатів і багато чого іншого - то треба самим ставати тренером. Я не бажаю бути тренером, бо я собі обрав інший шлях. Ми всі повинні мати терпіння. Пан Міхайліченко програв єдиний матч - тому звичайно ж буде продовжувати тренувати збірну далі і готувати її до наступних матчів. Чому? Тому що у нас є тренер, якому ми це довірили, тренер, який має ім‘я в футболі, якому персонально довіряю я. І я переконаний, що Міхайліченко спроможній, він має досвід, і найголовніше має бажання створити разом із своїм штабом збірну, яка вже у матчі зі Швецією продемонструє щось інше. Хто може сьогодні дорікати Міхайліченкові, якщо у нього основні гравці збірної - Шовковський, Гусєв, Міхалик - травмовані, інші за збігом обставин не у кращій формі - це стосується Шевченко і Вороніна. Що не мають ігрової практики, Калініченка, що тільки почав відновлюватися після травми.


Давайте трошки почекаємо. Збірна Олега Блохіна - якщо у мене не було би терпіння - не досягла б такого успіху на етапі відбору до ЧC-2006, і не потрапила б у вісімку найкращих, граючі на цьому турнірі. Спочатку вона програла все, що могла. Але дуже потужно почала виступати на набраному досвіді, поєднавши майстерність, тактичну виучку, швидкості і багато чого іншого, і дала нам привід казати, що у нас є збірна України", - Суркіс.

www.ua-football.com