Українська правда

Суркіс: Найважливіший фактор повернення Шевченка в "Динамо" сімейний, а не грошова складова

Сергей Шемшученко — 12 травня 2009, 18:56

У випадку дострокового розірвання контракту з "Челсі" Андрій Шевченко влітку може стати вільним агентом. Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв`ю "Сєгодня спорт" прокоментував можливий трансфер нападника до його рідного клубу.

"Насамперед бажання повернутися на батьківщину повинний проявляти сам Шевченко. Для такого футболіста, як він, двері в "Динамо" відкриті. Його досвід і майстерність принесли б нашій команді багато користі. Головне, щоб його бажання збігалося з можливостями його родини, бажанням його дружини, якій, напевно, не так просто переїхати в нашу країну. Люди західні, самі розумієте. Але якщо Андрій хоче грати на високому рівні, тут він цю можливість отримає.

Той чемпіонат України, з якого він ішов, і нинішній - це дві різні речі. За десять років багато чого змінилося. Тому, якщо в нього не буде пропозицій від суперклубів, можливо, він розгляне нашу. Я завжди говорив, що хотів би його повернути. Найважливіший фактор тут - сімейний, а не грошова складова".

На питання, як би в процентному співвідношенні Ігор Суркіс оцінив би можливість повернення Шевченка в "Динамо", президент київського клуба відповів: "Я б не говорив сьогодні про відсотки. Андрій до кінця ще не визначився з "Челсі" і "Міланом". Незрозуміло, які види на нього має керівництво цих клубів. Андрій буде в Києві - і ми з ним уже не в телефонному режимі, вживу переговоримо. Можливо, я буду в Римі на фіналі Ліги чемпіонів і там ми обговоримо з ним це питання.

Відверто вам кажу - я не відкидаю можливості повернення Шевченко в "Динамо". Але і стверджувати, що влітку він піде з "Челсі" на правах вільного агента, не поспішав би. Те, що про нього пишуть західні сайти, не відповідає дійсності. Ми спілкувалися з Андрієм після півфіналів Ліги чемпіонів і він про те, що отримає статус вільного агента, нічого не говорив".