Українська правда

Суркіс: Хотіли зіграти у групі "Шахтаря"

Сергей Шемшученко — 29 серпня 2008, 08:30

Після закінчення церемонії жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів -2008-2009, що відбулася в Монако, президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс дав коментар.

- Жеребкування як жеребкування, - відмітив Суркіс. - Кожну з груп можна розглядати як безумовно складну, бо йдеться про елітні європейські команди. Чесно кажучи, ми хотіли б потрапити у ту групу, в яку потрапив "Шахтар". Адже вірогідність цього була чимала. Я вважаю, що з цієї групи можна виходити. Хоча і з тієї групи, в яку ми потрапили, ми також будемо прагнути вийти і боротися за головний трофей. В усякому разі, завдання перед командою стоїть саме таке.

- Вперше за багато років на жеребкування ви відправилися в компанії головного тренера команди і генерального директора клубу. Це з чимось пов'язано?

- Прийшов час щось змінювати у житті. Адже два останні роки ми грали не на тому рівні, який чекали від нас наші уболівальники. Крім того, Юрій Сьомін виявив бажання особисте бути присутнім на жеребкуванні, а потім своїми очима побачити матч за Суперкубок УЄФА "Манчестер Юнайтед" - "Зеніт". А надто, що ці команди також могли стати нашими суперниками у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Тепер ось побачимо, наскільки вдалим виявиться у результаті склад нашої компанії, яка була присутня на жеребкуванні.

- Чи довелося вам там, в іншій не менш серйозній футбольній компанії, приймати компліменти з нагоди феєричних перемог київського "Динамо" над московським "Спартаком"?

- Ми прилетіли в Монако буквально перед самим жеребкуванням. Тому встигли поспілкуватися лише з представниками пітерського "Зеніту". Вони привітали нас з хорошою грою і заслуженою перемогою. А взагалі-то тут кожен заклопотаний власними успіхами і невдачами, хвилюється перед жеребкуванням. Отже компліменти на адресу один одного прибережемо на потім.