Українська правда

Суркіс: "Динамо" за всіма статтями переграло ПСЖ

Сергей Шемшученко — 17 квітня 2009, 10:06

Київське "Динамо" виграло у французького ПСЖ у чвертьфіналі Кубку УЄФА не завдяки удачі, а завдяки сучасному футболу, який продемонстрував колектив на чолі з Юрієм Сьоміним. Про це після матчу заявив президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс.

"Я вважаю, що "Динамо" відіграло дуже сильно, а протягом перших 25-ти хвилин ми і зовсім не давали супернику рушити з місця. Звичайно, помилялися, була нервозність, але ми пресингували з першої по 25-ту хвилину, і зуміли домогтися прийнятного для себе результату", - наводить слова Суркіса сайт київського клубу.

За словами власника, "Динамо" показало, що грає в сучасний атакувальний футбол - не дає противнику простору, якщо є можливість, пресингує на чужій половині поля і робе те, що потрібно для сучасного футболу.

"Говорити, що ми виграли завдяки удачі, яка була на нашій стороні, я б не став. Ми за всіма статтями переграли ПСЖ", - наголосив Суркіс-молодший.

Він також прокоментував шанси київського клубу виграти Кубок УЄФА.

"Це залежить від багатьох факторів. Зокрема, хто буде нашим суперником і як ми будемо фізично і психологічно готові до наступних єврокубкових дуелей 30-го квітня і 7-го травня. З "Шахтарем" переможе той, кому трохи більше пощастить, оскільки це дві рівні команди", - наголосив він.

Суркіс подякував за підтримку вболівальникам команди.

"Думаю, такою яскравою і барвистою перемога без них не вийшло б. Сьогодні на матчі були присутні і президент країни, і спікер парламенту, і обидва попередніх президента. Все в єдиному пориві вболівали за "Динамо". Це ще раз підтверджує, що футбол об'єднує сильніше, ніж будь-яка політика. За це ми його і любимо. Я щасливий, що "Динамо" нарешті зіграє в півфіналі Кубку УЄФА", - додав Суркіс.

На думку президента "Динамо", протистояння з "Шахтарем" дуже цікаве для українських уболівальників.

"Хоча, можливо, багато людей вже трохи перенасичені ним. Але я не можу не вболівати за "Шахтар", оскільки одна з наших команд обов'язково буде у фіналі. Ми всі живемо в одній країні, тому не розумію, як можна вболівати проти своєї команди", - сказав він.