Українська правда

Суперкубок УЄФА. "Божа рука" Скоулза "Манчестеру" не допомогла ФОТО + ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 29 серпня 2008, 23:39

Суперкубок УЄФА

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) - "Манчестер Юнайтед" (Англія) 2:1

Голи: 1:0 - Погребняк (44), 2:0 - Данні (59), 2:1 - Відіч (73)

Попередження: Флетчер (45), Андерсон (54), Тевес (75)

Вилучення: Скоулз (89)

"Зеніт": Малафєєв, Крижанац (Радімов, 71), Домінгес (Аршавін, 46), Погребняк, Ширл, Зирянов, Данні, Анюков, Денісов, Пюйгреньє (Широков, 62), Тимощук

"Манчестер": Ван дер Сар, Невілл (Браун, 76), Евра, Фердінанд, Андерсон (О'Ші, 60), Руні, Відіч, Нані, Скоулз, Флетчер (Парк Чжи Сун, 60), Тевес

Ну й "Зеніт"! Ну й молодці! Після Кубку УЄФА вони перемогли й у Суперкубку УЄФА. Навіть грізний "Манчестер" не зміг протистояти росіянам. І тепер стає вже дуже цікаво. А чи "Реал" і "Ювентус" фаворити групи "Н" Ліги Чемпіонів? З таким настроєм і такою грою "Зеніт" може обіграти будь-якого суперника.

Матч, да і весь матч, краще розпочали гравці з Пітеру. Було декілька небезпечних прострілів, удар Тимощука здалеку, Домінгес після штрафного - поруч зі стійкою.

А потім гра спочатку була заспокоїлась, але згодом команди почали грати на зустрічних курсах: Андерсон з-за меж штрафної пробив вище воріт; Погребняк мав шанс пробити, але завозився з м'ячем і той вийшов на кутовий від захисника "МЮ"; тут же після кутового контратака англійців, Тевес півполя пробіг по правому фланзі, віддав на Руні, але і Вейн втратив момент удару; Крижанац влучив у ван дер Сара після подачі штрафного; Нані своїм ударом розігнав горобців, які літали над стадіоном в Монако; Погребняк прийняв м'яч у штрафному майданчику, розвернувся, подав на Данні, а той пробив з метрів 4-ох вище воріт.

А закінчилося все голом "Зеніту: Погребняк головою вколотив м'яч у ворота з одного метру після подачі кутового та скидки Денісова. Закінчився на цьому і перший тайм.

На початку другого на поле вийшов Аршавін замість Домінгеса і мав декілька непоганий шансів. Спочатку він зліва увійшов до штрафної, прострілив, Фердінанд ногою дістав. "МЮ" відповіло подачою справа Тевеса, Тимощук виніс м'яч. А потім Аршавін пробивав, але м'яч рикошетом опинився в руках голкіпера "Манчестера".

Руні та Тевес пробивали по разу, але перший відправив м'яч повз стійку, а другий - вище воріт.

І знову гол забиває команда з Росії. Данні прийняв передачу в центрі поля, дійшов до штрафної, обіграв Фердінанда і забив! Перший гол Данні у першому ж матчі за "Зеніт"! Непоганий трансфер зробив "Зеніт".

У "МЮ" подвійна заміна: О'Ші замість Андерсона, Парк Чжи Сун замість Флетчера. І пішли удари у англійців. Але без особливих результатів.

А на 73 хвилині "Манчестер" відіграв один м'яч. Руні прийняв передачу після кутового, зробив навіс на Тевеса, той скинув на лінію воротарської і Відіч пробив 3-ох захисників "Зеніту"!

Гру повністю контролюють англійці. У "Зеніту" гра трохи розклеїлась, вони не можуть зробити навіть 4-5 передач. Руні небезпечно навісив, Парк вискочив з-за спин захисників, але чудово зіграв Малафєєв. Нані - повз ворота. О'Ші пробив під поперечину головою, знову добре зіграв голкіпер "Зеніту". Росіяни відповіли ударом Данні повз ворота. Фердінанд - захисник "МЮ"! - залазить у положення поза грою.

І апогеєм матчу стає "божа рука" Скоулза. Він, напевне, подумав, що не гірший від Марадони і забив рукою! Червона картка - "Мачестер" у меншості. (Арбітр спочатку дістав жовту картку, а потім червону. Можливо, він помилився, адже у Скоулза першої жовтої картки начебто не було)

Фінальний свисток. Все! "Зеніт" виграє Суперкубок УЄФА!!! Вперше з 1975 року цей кубок дістався команді з колишнього СРСР. "Зеніт" повторює успіх київського "Динамо".

А Тимощук на врученні на плечах зав'язав жовто-синій прапор і гордо бігав по зеленому полі у Франції.

Усі фото АР

ВІДЕО

1:0 Погребняк

2:0 Дані

2:1 Відіч

Божа рука Скоулза