Українська правда

"Сухе" відкриття Прем'єр-ліги

Сергей Шемшученко — 17 липня 2008, 00:38

Перший матч чемпіонату новоствореної Прем'єр-ліги видався безгольовим, незважаючи на призначений пенальті. Четвертий і п'ятий призери останніх двох чемпіонатів зіграли у суху нічию.

Фото fcdnipro.dp.ua

Активніше матч розпочали господарі - уже на сьомій хвилині після подачу кутового рамку "Дніпра" впритул розстрілював Бойко, але Кернозенко у сейві дістав м'яча. У перші п'ятнадцять хвилин "Таврія" притисла "Дніпро" до своїх воріт й створила ще пару напівмоментів. Після стартових хвилин дніпряни провели кілька небезпечних атак, на що сімферопольці відповіли контрвипадами Любеновіча та Гоменюка.

На 24 хвилині Назаренко міг головою відкривати рахунок після подачі з лівого флангу від Феррейри, але промахнувся. За п'ять хвилин два небезпечних удари Ідахора та Гоменюка заблокував Русол.

Від початку другого тайму гра уповільнилася і "Дніпро" впевнено заволодів м'ячем. Перший момент створили гості - це Льопа пробивав з 20 метрів, але прямо у руки Диканю. На 66 хвилині вдруге мав забивати Бойко, але його удар з 15 метрів витягнув Кернозенко. А за дві хвилини суддя за гру рукою у штрафному Єщенко призначає пенальті у ворота "Дніпра". Гоменюк невпевнено пробиває і Кернозенко відбиває удар.

До кінця матчу "Дніпро" повністю перехопив ініціативу, але забити так і не зміг. На 77 хвилині небезпечно пробивав Пашаєв, але Дикань перевів на кутовий.

"Таврія" - "Дніпро" - 0:0

"Таврія": Дикань, Бойко, Галюза, Хайдучек, Голайдо, Любеновіч, Назаров, Алундеріс, Ідахор (Зборовський, 82), Гігіадзе (Ковпак, 55), Гоменюк

"Дніпро": Кернозенко, Єщенко, Русол, Шершун, М. Пашаєв, Шелаєв, Феррейра (Самодін, 46), Ротань, Назаренко, Льопа (Гусєв, 77), Воробей (Корниленко, 69)

Попереджені: Єщенко (19), Кернозенко (60), Хайдучек (89)

На 68-й хвилині Гоменюк не забив пенальті (воротар)