Українська правда

Сучков: "На початку сезону нам бракує фарту"

Сергей Шемшученко — 29 серпня 2008, 20:42

Розмова з екс-півзахисником «Карпат», а нині гравцем ФК «Харків» Аляксєєм Сучковим

"Львівська" діаспора у Харкові/Сумах починає грати головні ролі. Екс-нападник "Карпат" з Бразилії Батіста забив у минулому турі "Кривбасу". А ось фланговий півзахисник білорус Аляксєй Сучков два тижні тому потрапив до збірної туру.

- Нам був потрібен період для адаптації, - розповів Сучков. - Зараз прижилися в команді. Почуваємося як вдома - от гра і пішла.

- Свої теперішні кондиції як оціниш?

- Вони, гадаю, оптимальні. Головне, що є бажання грати.

- У "Карпатах" тренери частенько тебе міняли і пояснювали, що Сучков не може витримати увесь матч...

- А це вони так думали. Просто так їм було зручно пояснювати мої заміни. Інколи в другому таймі по-справжньому лише починав відчувати гру, а мене міняли...

- Тобто для тебе матч з "Карпатами" буде принциповим?

- Так. Хочеться довести, що мене у Львові мене зарано списали з рахунків. Тим паче, що лише цього сезону я вперше зможу зіграти проти "Карпат".

- А взагалі, за подіями у львівському клубі слідкуєш?

- Авжеж. Кожного дня переглядаю інтернет-сторінку "Карпат". Читаю звіти про матчі, ось нещодавно ознайомився з коментарями Олега Кононова. Втім, мені важко сказати, в який бік змінилися "Карпати" - тут треба бути в середині колективу. Команда непогана, молода. У вас фактично лише воротар Романенко дещо підвищує середній вік "Карпат".

- Швидше за все, безпосередньо тобі протистоятиме Худоб'як...

- Ну що я можу сказати? Ігор - футболіст високого рівня. Тому буде цікаво з ним поборотися. Додам, що у наступному матчі нас влаштує лише перемога. Скільки вже можна?! Команда ще жодного разу у цьому чемпіонаті не перемагала. Очки набирали лише завдяки нічийним результатам. Рано чи пізно це повинно закінчитися. На початку сезону нам чомусь бракує фарту. Команда ж в цілому підготовлена добре. Фактично по грі ми програли лише "Металургу" з Донецьку. В інших матчах створювали моменти, але підводила реалізація.

- Яке завдання перед командою на сезон?

- Конкретного, щоб якесь місце зайняти, немає. Просто маємо намагатися битися за перемогу у кожному матчі.

- А чи не викликає дискомфорт те, що наразі ФК "Харків" не може грати у рідному місті, а проводить домашні матчі, так би мовити, "напівнавиїзді" - у Сумах?

- Я не бачу в цьому жодної проблеми. У Харкові клуб №1 - це "Металіст". За нього переважна більшість людей і вболіває. А от у Сумах ми відчуваємо більшу підтримку. Мені там комфортно. Та й стадіон там чи не найкращий в Україні.

- У "Харкові" немає "львівського угруповання"? Адже крім тебе і Батісти, там виступають ще Платон і Налєпа...

- ... а ще у тренерському штабі є Сергій Мізін, котрий теж був у "Карпатах". Та угруповань у нас немає. Просто в команді дуже дружня атмосфера. Ну, я, можливо, більше спілкуюся з Платоном, з яким дружимо ще з часів "Карпат".

fckarpaty.lviv.ua