Українська правда

Стороженко: ФФУ не буде анулювати передачу прав прем'єр-лізі

Сергей Шемшученко — 8 липня 2009, 11:45

Федерація футболу України не буде анулювати передачу прав на проведення чемпіонату прем'єр-лізі України, незважаючи на рішення окружного адміністративного суду Києва про ліквідацію самої Ліги.

"Я хочу заспокоїти вболівальників: чемпіонати України проводилися, проводяться і будуть проводитися. Анархію і колапс "оракули" нам пророкували і раніше", - сказав перший віце-президент ФФУ.

Він також підкреслив, що національна федерація не збирається анулювати рішення про делегування своїх прав та повноважень щодо проведення чемпіонату Прем'єр-ліги. Також ФФУ не збирається залишатися стороннім спостерігачем життєво важливих для українського футболу процесів.

"Але більш предметна розмова на цю тему можлива лише тоді, коли національна федерація буде офіційно повідомлена про суть позову та рішення суду. Якщо Окружний адміністративний суд столиці нас не повідомить, ми зробимо все, щоб отримати копії цих паперів", - додав Стороженко.

Він також наголосив, що результати минулого чемпіонату, незалежно від рішення суду, не будуть анульовані.

"Запевняю вас, що нічого подібного не станеться. Як можна опротестувати підсумки сезону в класі найсильніших, якщо вони офіційно затверджені виконкомом Федерації футболу України?" - сказав заступник Григорія Суркіса.

"У ініціативної групи УФПЛ достатньо часу, щоб привести свою організаційно-правову форму у відповідність до законодавства України та врегулювати норми, які не були дотримані. Надто, рішення суду, поки не набуло чинності. Якщо ви припустилися помилки, у вас буде час на те, щоб її виправити. Або протягом десяти днів після оголошення вердикту - подайте апеляцію. В іншому випадку, будьте ласкаві виконувати рішення суду", - наводить слова Стороженка газета "CЭ в Украине".