Українська правда

Спиридон: Перемога "Шахтаря" допоможе Луческу одужати

Сергей Шемшученко — 18 липня 2009, 23:57

Перемога донецького "Шахтаря" у першому турі прем'єр-ліги допоможе головному тренеру команди Мірчі Луческу одужати і вийти з лікарні.

Про це заявив Олександр Спиридон, виконував який обов'язки головного тренера "Шахтаря" на матчі з "Кривбасом".

"Ця гра, а в особливості результат, додасть містеру позитивних емоцій і, напевно, допоможе йому швидше вийти з лікарні", - наводить слова наставника сайт донецького клубу.

"Окрім того, що наша команда виграла з великим рахунком, ми ще й продемонстрували дуже видовищний футбол. І якби ми реалізували хоча б половину тих моментів, які створили, то рахунок був би набагато більшим", - додав він.

На думку Спиридона, "гірники" мали повну перевагу з першої до останньої хвилини матчу. "У нас добре вийшов пресинг зони оборони суперника, ми змушували їх грати довгими передачами. Все це легко читається, і ми легко опановували ці м'ячі, після чого починали будувати наші атаки", - сказав тренер.

За словами помічника Луческу, були гарні позиційний атаки і контратаки, але у завершальній фазі не завжди знаходилися правильні продовження.

"Для початку чемпіонату, думаю, ми зіграли досить-таки добре. "Шахтар" продовжує підготовку - і до ігор Ліги чемпіонів, і до чемпіонату, тобто ми не відмовляємося від дворазовим тренувань. Сподіваюся, команда ще набере", - повідомив Олександр Спиридон.

Заміна Джуліоса Агахови спричинена тим, що він давно не грав. "Ми перевірили його готовність на сьогоднішній день, вона нас задовольнила. Потім ми вирішили зробити заміну, перевірити інших гравців напередодні Ліги чемпіонів".

"Стартовий склад, звичайно, Луческу визначав з моїх слів: хто як виглядав на тих тренуваннях, на яких його не було. А що стосується гри, то, природно, були деякі корективи з боку головного тренера. Містер дивився гру і був на зв'язку з Карло Ніколіні", - сказав Спиридон.