Українська правда

Сьомін вважає графік ігор причиною травм

Сергей Шемшученко — 5 квітня 2009, 22:34

Графік матчів "Динамо" є причиною великої кількості травм футболістів команди. Про це після матчу 22 туру прем'єр-ліги України заявив головний тренер киян Юрій Сьомін.

"Кравець отримав травму - надрив передньої м'яза стегна. Важко говорити про терміни його відновлення, напевно, як звичайно в таких випадках - 21 день", - наводить слова Сьомін офіційний сайт клубу.

На думку російського тренера, травми гравців "Динамо" - не випадковість.

"По-перше, за 24 дня попереднього місяця ми зіграли 8 ігор, додайте сюди тривалі перельоти і поєдинки найвищої моральної напруги, як у збірній, так і в клубі - звідси і травми. В подальшому, коли буде складатися календар, у команди мають бути нормальні цикли підготовки", - сказав тренер.

"Згадайте, коли "Зеніт" переміг у Кубку УЄФА, "Глазго Рейнджерс" грав з ними через два дні на третій, а для петербуржців зробили такий календар, щоб вони відпочивали 10 днів. Ось вони і виграли", - наголосив Сьомін.

За його словами, організаторам чемпіонату України потрібно про це подумати.

"Якщо ми хочемо успіху на міжнародній арені, значить у команд повинен бути певний поблажливий календар з нормальними циклами підготовки".

Нагадаємо, під час матчу із донецьким "Металургом" травму отримав захисник Тарас Михалик.