Українська правда

Сьомін: Ми виходили з честю зі складних ситуацій

Сергей Шемшученко — 6 травня 2009, 23:50

Напевно, немає потреби говорити, що нас чекає дуже важливий матч півфіналу Кубку УЄФА. Думаю, кожна з команд варта виходу у фінал і перемоги в ньому. На протязі всього року на кожному етапі чемпіонату України, Ліги чемпіонів і Кубку УЄФА через важкі травми у нас випадала величезна кількість футболістів, які не могли брати участь в тих чи інших іграх: Юссуф, Михалик, Діакате, Гусєв, Корреа, Мілевський, Кравець.

Але кожен раз ми виходили, на мій погляд, з честю зі складних ситуацій. Нам не вистачає всього півкроку, щоб повернути чемпіонське звання, кроку - до виходу у фінал Кубку УЄФА. Тому ми приїхали боротися. Я вірю у хлопців, вони добре тренуються, а при старанній роботі буде і результат. Якщо ми покажемо гарну гру - переможемо. Якщо ні - програємо. Футбол проста гра.

- У Луганську грав напіврезервний склад. На ваш погляд, це буде перевагою перед суперником?

- Матч покаже. На даному етапі ми могли собі дозволити провести невелику ротацію. Це було необхідно, оскільки, на мій погляд, у матчі з "Шахтарем" гравці були втомленими, у зв'язку з цим великій групі футболістів дали трохи відпочити. А чи було це рішення правильним, покаже гра.

- Судячи з кількості гравців, які "висять" на картці, виходить, що "Шахтар" грає грубіше. Яка ваша думка з цього приводу?

- Думаю, статистика не завжди правильна. Я б навпаки сказав, що "Шахтар" - технічна команда, яка завжди грає за правилами. Іноді судді теж помиляються. На певній стадії Ліги чемпіонів у нас також було багато карток, Вукоєвіч навіть пропускав гру.

- Не турбує факт, що Любош Міхел, який працює в "Шахтарі", добре знайомий з усіма арбітрами?

- Нас все турбує, і це зокрема.

- Ви працювали над серією післяматчевих пенальті, припускаєте такий вихід?

- Досконало над цим не працювали, але в голові такий варіант, звичайно, тримаємо. Після деяких тренувань футболісти самостійно пробили одинадцятиметровий удари, по два-три рази. Виходить, припускають такі події. Але спеціально ми цього не робили.

- Очевидно, що завтра "Динамо" потрібно буде обов'язково забивати. Якими тактичними або педагогічними методами ви збираєтеся "народити" цей гол?

- Є багато тактичних варіантів. Три нападники? Думаю, їх буде три, чотири або п'ять - ролі не грає. Можливо, навпаки, буде всього один форвард і нам буде зручніше атакувати з глибини. У завершальній стадії основне - майстерність гравця. Саме це для нас важливо. Якщо хтось з наших гравців завдасть вирішального удару або покаже гарну дію, значить гол "народиться". Ми їх "народжували" і у Валенсії, і в інших містах.

- Який стан Артема Мілевського?

- Вважаю, що травма - це коли людина не може грати через розтягнення або, скажімо, пошкодження зв'язок колінного суглоба. А забої я не вважаю травмою. У цьому випадку футболіст повинен грати. Немає нічого страшного, що Артем дограв той матч до кінця. Зараз він живий-здоровий і хоче грати.

- Він вийде на поле?

- Звичайно, а як же!

- Після матчу в Києві ви сказали, що Мілевського ніким було замінити. Але в той же час, за вашими словами, ті футболісти, які вийшли на заміну, не підсилили гру. Не означає, що у вас немає виконавців, які могли б підсилити гру команди?

- Ні, не значить. В тому матчі ми спрацювали невдало, посилення не відбулося. А завтра буде зовсім інша гра, відрізняється і підготовка хлопців. Ми розмовляли на цю тему, думаю, кожен з них відчув, скільки вкладу вніс у загальний успіх. Все це ми виправимо.

fcdynamo.kiev.ua